Astrids nya rum – Att slutföra

För ca två år sedan så började vi göra om Astrids rum, då skulle hon fylla tio år och ville börja plocka bort lite saker. Vi bestämde oss då för att göra vissa delar av rummet men lämna andra för att återkomma till det när hon “växt ur” den mesta leksaksperioden. Där är vi nu och tanken är att till 12-års dagen ska det nya rummet stå klart. Det som är nytt denna gång är också att det är Astrid själv som valt hur det ska se ut, vad som ska vara kvar i rummet och inte samt vilken färgskala det ska gå i. Det tycker jag är så himla roligt att hon är så engagerad, tidigare har hon gillat allt vi gjort och inte haft så många åsikter inför men alltid gillat när det varit klart. Så nedan följer ett lååångt inlägg om tankar och strategier för nya rummet: Jag ger er Astrids moodboard!

neweoom101

1. Våningssängen har varit bra, men den kommer nu att säljas och istället blir det en vanlig säng med sänggavel klädd i tyg och så en mysig sänghimmel ovanför. 2. Då hennes rum från början var halva vardagsrummet så är det ett långt och trist element utmed ena väggen. Det målades vitt, men det blev bara aningen roligare av det så nu är tanken att vi ska göra ett elementskydd istället. Med denna bild som inspiration ska vi göra ett vitt med hål i vi också (läs Johan) men på Astrids kommer det att stå ett ord istället för mönster hål. 3. Ut med den mjuka mattan som det pysslats på och in med en slätvävd från Ikea istället. På den en fäll som gör det mjukt och skönt när man kliver i och ur sängen. 4. Hyllor efter väggen och en klädställning – Absolut! 5. Precis som sin mamma gillar hon att skriva ut bilder från internet eller klippa ur reportage från tidningar och rama in, skillnaden är bara motiven. Jag är mer Kate Moss och hon är mer Kristen Stewart så att säga.

Inspirationsbilderna i sin helhet hittar ni här: Dream on, Just say it, Double up, Dress med up samt Strike a pose. Här hittar ni också min mapp på Pinterest om ni vill följa den.

tapet406

Pip-tapeten som jag älskar ska också bytas ut. Nu blir det som i övriga hemmet, det ska vara blått … Och gärna lite vitt. Det finns så många fina tapeter så det är ju galet svårt att välja, men just nu är det dessa 4 som är favoriter. Designers Guild, Sanderson, In Trade & Boråstapeter. Vi har dock bara börjat letandet så det kan ju komma att skifta med tiden. Vi tar tacksamt emot förslag på fina tapeter om ni vill dela med er.

newroom102

Möblerna (förutom sängen) kommer att vara de samma, det är bara en fotpall som byts ut och den finns redan här hemma. Den gråa färgen vi målade möblerna med känns som att de stått sig bra och passa finfint i den kommande blå/vita skalan också. Men lite detaljer är så klart roligt: 1. Till vår stora lycka så reade Inreda.com just ut denna fina vägglampa från Tine K som passar perfekt till de möbler som redan finns. 2. Favoritpennan även den från Tine K. 3. Alla kan vi behöva något att skriva våra hemlisar i. 4. Dessa Baby Lips alltså, jag är hård när det kommer till smink i övrigt, men läppguck av olika slag och nagellack där får hon köra på. 5. Om man nu kan bli besatt av en lampskärm så har jag blivit det av Ikeas Hemsta, vi har minst en i varje rum. 6. För att ha någonstans att lägga alla dessa läppguckor och nagellack så blir denna låda med fack perfekt.7. Ringar och halsband blir det också en del att hålla ordning på så klart, denna smyckeshållare från Indiska skulle underlätta. 8. Astrid spar på minnen, en servett här och en biobiljett där. Sånt som kanske inte betyder så mycket just då men som blir till roliga minnen när de tas fram efter några år. Till detta behövs några lådor, dessa från HD är favoriter. 9. Kudde från Indiska i rätt färgskala. 10. Förvaring kan man inte få för mycket av, denna korg från Granit står på önskelistan. 11. Sist men inte minst en mysig ljusslinga från Åhléns, ledordet är trots allt att det ska bli myyysigt så klart :).

Ja, det var nog det hela för nu. En riktig fin tisdag till Er alla!

signature

9 comments

  1. Härligt inspirerande måste ta tag i de minas rum så snart möjlighet ges. Tur man kan återkomma till dina fina moodboards å få fart på sig. Tack!

  2. Så fint! Edgar, Penelope, Veronica och Zacharias från Sandberg är fyra superfina blåvita tapeter. Andra favoriter är Cow Parsley, Malabar pale blue och Rajapur från Cole & son, Anise Powder blue/ivory från Sanderson, Marigold Wedgwood från William Morris & co och Muscat small duckegg blue från MissPrint :) Älskar tapeter!

    1. Tack snälla Linda, jag ska spana in dem alla! Håller med dig, de är lätta att älska alla dessa tapeter :).

  3. Pingback: DIY | Living by H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *