Let there be light!

Det är ganska precis nu som jag höstkrisar som mest. När vädret är riktigt tråkigt och mörkret kryper närmare för varje dag. Jag får ett kreativt glapp och mycket känns  jobbigare att utföra vissa göromål än vanligt. Tack och lov inträffar detta varje höst för mig så jag vet att det går över och snart omfamnar jag årstiden igen och när en tid till passerat, ja då uppskattar jag den till och med mycket. Bland det bästa med mörkret är allt ljus som vi nu får tillföra. Vackra lampor, tända ljus i massor och så alla dessa ljusslingor som vi äntligen får tända igen. Mysigt värre. Oftast har jag bara “ringat” in något med slingorna, som speglar, fönster och dörrposter men i år tänkte jag vidga vyerna lite så jag letade reda på  inspiration i ämnet  och hittade en hel del skoj hos Pinterest:

lights201

1. Den här idén gick jag igång på riktigt, en stjärna till min stjärna tror jag det blir. En annan färg och en annan slinga, men lika fin tror jag. 2. En annan fiffig idé är att pryda slingan med kort som man tycker extra mycket om. 3. Att skriva ett ord på väggen på det här sättet har jag faktiskt provat. Erkännas bör dock att jag misslyckades totalt och slingan gick sönder. Men är man lite händig så ska det vara plätt lätt att skriva både LOVE och STAR på väggen har jag hört från två som lyckats :). 4. Två flugor i en smäll blir det om man både hänger slingan runt tavlan samt ger ljus till en stående julstjärna. Detta tips tror jag också att jag kommer prova på. 5. Om man inte har plats för en julgran, eller om man rent av har plats för två. Ikeas snöflingor sägs finnas i sortimentet även i år. 6. Sist men inte minst en vacker gran för utomhusbruk. Himla fint!

Med dessa ljustips önskar jag er en riktigt fin torsdag!

signature

4 comments

  1. Skrattade när jag såg ditt inlägg – skrev precis också en hyllning till ljusslingan på min blogg. Och tack för de fina tipsen för att göra mer än bara hänga den – en slinga på min stjärna av pinnar får det bli :-). Fortsatt fin torsdag till dig.

    1. Det är samma här med flera slingor, de händer där hela året men det är först nu som man riktigt får njuta av dem ja. Älskar´t :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *