Bite me!

Grönsaker att älska är en lite sömning kategori  här på bloggen. Lite synd tycker jag och planerar att skaka liv i den igen, lite nyttigheter bland all kladdkaka kan bara göra en gott. Inleder dock helt fel med en böna. Men grönt som grönt ;). Idag vill jag nämligen så ett slag för den otroligt G O D A bönan med det hopplöstsvåra namnet Edamamebönan. Eller grön sojaböna som är vad det är. Jag är lång ifrån en böndiggare, tycker de har konstig konsistens och smakar lite off. Men si det gör inte denna lilla böna, den är mer som en ärta i smak och form. Helt sjukt nyttig är den också.

Läckra bönor!

Lättast är de att hitta i frysdisken hos Ica, där finns den bland deras Selection utbud. Den fiberrika bönan går snabbt att tillaga och (i princip så kokar man bara upp dem i lättsaltat vatten) passar perfekt i en sallad men funkar även som snacks. Då gärna med lite extra flingsalt. När man får pilla ur bönorna själv ur bönskidan så blir det en hit hos de mindre också ;). Läckert!Har ni inte provat denna böna så gör det snart vettja!

signature

12 comments

  1. Det där är en riktig favorit :) Jag ångkokar mina och strör över lite flingsalt innan jag hugger in på dem. Sååå goda och sååå nyttiga – kan inte bli mycket bättre :)

  2. Sofia A: Ångkokar är än bättre det ja, det vill jag bli bättre på! Jättegoda, blev så förvånad att det fanns så smaskiga bönor. Att de är nyttiga dessutom, Lycka!

  3. tinajo: Den har varit lite av en doldis, men nu står det om den i var och varannan tidning och det tackar jag så mycket för ;). Hoppas ni gillar!

  4. jag har också nyligen upptäckt dessa, verkligen hur goda som helst. Då gillar jag egentligen inte andra sorters bönor men dessa är annorlunda.

  5. Efter år i London och oändligt många middagar/luncher på Wagamama så älskar jag edamames! Till min stora glädje hittade vi dem sedan för några år sedan i svenska frysdisken. Nu äter vi dem flera dagar i veckan. LOVE them!!!Bra att du ‘marknadsför’ dem så fler upptäcker dem!/ u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *