Nu & Då

Astrid älskar sina Kittysar, de mindre i plast står på en tavellist ovanför hennes skrivbord. En gång i månaden plockar hon ner dem alla och dammar dem för att sedan ställas tillbaka med stor omsorg. Här råder ordning,  Astrids rum i övrigt är oftast i kris.

Hello Kitty

Här behövs städas pronto. Alltid. Tanken att man leker eller pysslar och så plockar man undan efter sig har inte helt gått hem hos dottern. Ibland blir jag otroligt irriterad över detta och tycker att det är väl bara att sätta fart. Det är städat i ett naffs om man bara anstränger sig en liten stund. Men så tänker jag tillbaka till jag själv var barn, vi backar ca 30 år i tiden. Oj oj oj, man fick var glad om man kom in i mitt rum alls. Så stökigt var det. Sen när jag blev lite äldre än Astrid är nu så tapetserade jag väggarna med posters från tidningen Okej samt tyska Bravo. Halva rummet var Duran Duran och andra halvan Mötley Crue. En smått udda kombo kan tyckas, men som jag älskade mina väggar!  Kan vara bra att tänka tillbaka på det ibland :).Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

10 comments

 1. Haha, det jag minns mest är mina posters på Limahl och A-ha – ooooj vad jag var förälskad i dem! :-)

  tinajo: Limahl, åh han tyckte jag också mycket om. A-ha missade jag lite av någon anledning, jag minns mest att det pratades om att man inte kan säga Take on Me :)/ Helena

 2. Så många söta Kitty! Duktig flicka som dammar dom!

  Själv gömde jag all min skit under sängen minns jag… Då såg det åtminstone städat ut på golvet! ;)

  Mia: Just damma är tydligen riktigt roligt ;). Jag lät att ligga på golvet, så jag kunde se var prylarna var. Stackars min mamma. Tur att det blev ordning på mig med tiden ;).

  / Helena

 3. I min dotters rum får man vara glad om man kan komma in för att kunna väcka henne på morgonen. Enda ordningen är i Harry Potter-hyllan (böcker och saker). Men så, ibland, stänger hon dörren, sätter på musik och syns inte till på en timme eller två. Resultatet blir fantastiskt. De kan om de vill ;-)

  Jag hade Duran Duran och Rob Lowe hemma….

  Sandra: Absolut, det kan de! Astrid har städat nu ikväll och det är otroligt vilken skillnade det blir :).

  Rob Lowe i Youngblood ?

  / Helena

 4. Jag har samma frustrationsproblem med min dotter, 5 år. Och jag skulle bli glad om hon samlade på Kittysar istället för dinosar. Och så får man väl hoppas att hon aldrig börjar tapetsera med samma artist som jag – Samantha Fox… *rolling eyes* :D

  Anna: Samanta Fox ja, hennes minns jag! Sabrina hade dock varit värre ;). Astrid hade en dino-period också för något år sedan, men Kitty vann tillslut.

  / Helena

 5. Har ingen koll på Kitty gammal pojkmamma jag är men Duran Duran skulle jag kunna doktorera i!
  Bra att tänka till ibland och minnas tillbaka.Brukar tänka på vad jag då tyckte var det snyggaste man kunde ha hemma . Idag som vuxen skulle inte dessa prylar komma innanför min dörr!. Om 20 år säger jag likadant.

  Carina: Min mamma tyckte att jag skulle ställa upp i tiotusenkronorsfrågan i ämnet Duran Duran. Men det gjorde jag aldrig dock ;). Jag älskade dem! Visst är det dock härligt med hur man kan se den tid som passerat genom att se på bilder och en och annan pryl. Men jag håller med dig, det är inte så mycket som håller 20 år inte ;)./ Helena

 6. “Thanks for every other informative site. Where else could I
  am getting that kind of info written in such an ideal method?
  I have a mission that I am just now operating on, and I’ve been on the glance out for
  such information.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *