Här bor Astrid

Ledsen att det varit så tyst här på bloggen några dagar, men vi har fixat och donat hela helgen lång maken och jag. Astrid har varit hos morfar och mormor så vi passade på att göra om lite i hennes rum. Hon blev otroligt överraskad och jätteglad :). Det blir bilder från halva rummet idag så blir det andra halvan en annan dag.

Astrids rum

Hon gillade sitt rum som det var, men hade några önskemål för att det skulle bli perfekt. Ta bort sakerna som var för lite mindre tjejer. Mjuk matta. Mer belysning och fler kuddar. Ok då! Vi tog bort en bokhylla och gjorde plats för en stor härlig fåtölj. Köpte en ny hylla till väggen för att samla upp sånt som andvänds ofta. De böcker och plock som har lite mindre fart finns i ett skåp. Den fina plåtväskan är fylld med gosedjur och fungerar perfekt som fotpall. I dockskåpet bor ett gäng Little Pet Shop och den rosa hinken innehåller Lego.

Astrids rum 2

Den nya hyllan är en nyhet hos Ikea. Den är riktigt fin och prisvärd tycker jag. Finns i två storlekar och är jättelätt att sätta upp. Tyvärr så hittar jag den inte på deras sajt än (Tack Selma för länken). Under hyllan hänger en hängmatta från Maileg med sömnig kanin och den röda lampan är en Kvart från Ikea. Tavlorna är köpta här.

Astrids rum 3

En ny matta fick det också bli. Vi hade räknat med att mattan skulle bli lite för stor för att vara praktisk, men så hittade vi Aborg och så var det problemet löst. Mattan är endast 1×1 meter så man kan bygga sig en egen matta. I Astrids rum har vi lagt två bredvid varanda och den passade perfekt. Den är dessutom otroligt ullig och mjuk. Rekommenderas! Väskan som är en jättebra förvaring kommer från Inreda.com men jag tror tyvärr inte att den säljs längre.Och så här såg rummet ut när vi köpte.En riktigt fin måndag i solskenet önskar jag er!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

24 comments

 1. Jättefint! Vilket underbart rum. Kan säga det hur många gånger som helst; jag ÄLSKAR din stil :)

 2. Ja det va verkliigen supermysigt barnrum detta :) Är så sugen på väskan i plåt!!! Typiskt att den verkar vara slut på Inreda.com, men borde den inte finnas och köpa på fler ställen??

 3. Vad fin ni gjort! Vi ska precis flytta till hus och då får vår dotter ett större rum där vi tänkt tapetsera, tapeten i Astrids rum är ju alldeles, alldeles underbar! Vart kommer den ifrån och vad heter den? Har ni den på fler väggar eller på en vägg? Jättemysigt, förstår att hon blev glad, duktiga du:)

 4. mammamia: Då tapeten är så pass mönstrad och färgglad som den är så valde vi att ha den som fondvägg , övriga väggar tapetserades i vitt. Det ångrar jag inte, det blev lagom. Den heter Chinese Pearl White och är från kollektionen PIP Studio från Intrade. Här köpte jag min: http://www.inreda.com/showProductsDetail.asp?pID=12410&cID=67&agrID=(Där ser man även hur det såg ut i hörnet innan fåtöljen kom dit ser jag :).Den finns i fler färger också: http://www.inreda.com/products_find.asp?cID=67&agrID=46Tusen Tack & Lycka till med flytten!

 5. Rummet blev jättefint och jag måste få säga att hela din blogg är otroligt fin och inspirerande :). (jag har inte lämnat någon kommentar förut, men hittade din blogg genom någon annan blogg för ett tag sedan och brukar vara här inne och kika då och då)

 6. Så fint för en tjej som lämnat småbarnsåren!!! Jag gillar det mycket och inspireras. Snart kommer min lilla tjeja att vilja göra om och lämna det som är för småbarn. Idag ratades Barbapapastrumpor – de är för småbarn. Inte för tjejer som är 4 1/2 år. Mamma gillar fortfarande Barbapapa :)

 7. Oh vilket härligt (halvt rum) – verkligen inspirerande ! Möblerade själv om snart-fyra-år-tjejens rum i helgen. Ser fram emot när hon blir nåt år äldre nu :)Dreglade också över väskan…. får leta vidare på den idén.

 8. Underbart vackert! Jag skulle inte ha något emot att flytta in! Astrid måste vara SÅ nöjd! Jag ser fram emot att se resten av rummet! Ha en fin dag!

 9. mammamia: Det var så lite! Lycka till!Kram Kramdreamhouse/camilla: Tack så mycket :). KramPostadress Torslanda: Jag håller med dig, Barbapappa håller än :).Anna: Jag har fasat lite inför detta, hon har ju haft så mycket sött! Men det gick faktiskt att kombinera. Vi får se hur det ser ut om några år till. Spännande! Väskan är en fining, fick mejl om att en tjej hittat en på blocket. Kika där!Sandra: Hon gillar, Absolut!Det samma önskar jag dig!

 10. Har följt din blogga i flera år nu och du är “still going strong”. Jättefint rum! En fråga kring förvaring denna eviga fråga, speciellt i barnrum. Var gör du av alla böcker och målarböcker? Min dotter har idag en stökig bokhylla med närmare 80 böcker samt en trave med målarböcker och det blir inte så snyggt som på din bild!

 11. Maria: Hej! Så roligt att du hängt med ett tag :).Astrid har ett ganska stort rum så hon har plats för två skåp (jag ska visa snart). Ett äldre skåp som är fyllt med pyssel och Malieg kaninernas prylar. Det andra skåpet är fyllt med prylar också, men där får även en hel del böcker och spel plats. Så summa sumarum, sakerna finns men det göms undan i skåp är de inte används. Dörrar och lådor på hjul är fantastiska i barnrum.

 12. Lyckliga Astrid som får bo i ett så fint rum. Allt min Filli önskar….Vilken liten pärla hon verkar vara förresten, eran Astrid. Har läst igenom “Astrid filosoferar” och fick mig många goda skratt. Tack för en fin blogg… //Elle

 13. Jag blir alltid så glad och inspirerad då jag läser i din blogg!
  En undran som jag har är vilka ramar du har till tavlorna. Är det ikeas ribba och vilken storlek isåfall?
  Tack för en underbar blogg!

  Soffipropp: Precis det är ramen Ribba från Ikea. Exakt mått har jag dålig koll på men det är de för plats för ett A4. Hoppas du hängde med där :).

  Tusen Tack för snälla ord!

  / Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *