25 mars

För några år sedan var Astrid med dagis för att titta på någon typ av julspel. När de sedan var tillbaka på förskolan frågade fröknarna barnen några frågor för att se vad de uppfattat av pjäsen/spelet. Astrid fick frågan om vad det var Jesus delat med sig av för mat? Hon funderar länge och svarar sedan – Våfflor. Man kan dela den i fyra bitar! Smart där ;). Jag älskar våfflor jag med, men jag nöjer mig med en. I år blir det våffla till efterrätt här hemma men körsbärssylt och grädde. Mums!

Våffeldagen

Jag samlade ihop några länkar med recept på våfflor. Hoppas de smakar!- Ett inlägg fullt med våfflor som jag skrev 2009.- Våfflor hos Arla.- Våfflor hos Coop.- Några stycken till hos Allt om mat.- Och så nåra hos Ica.- Så avslutar vi med tips om en GI- variant och en LCHF för dem som önskar det.Happy våffeldag önskar jag Er alla!Fotografi: Helena – En mammas dag. (En äldre bild som passar fint även idag)

signature

5 comments

  1. Oj så mycket gott! Idag serveras våfflor på sonens dagis . Kan inte riktigt förstå hur hur det ska gå till ?.Vilket jobb att grädda våfflor till 80 barn plus fröknar!Sen slog tanken mig att det blir säkert färdiga frysta varianter som värms upp och serveras lite sladdriga på tallriken.Men ändå kul att barnen får ta del av traditionen.Lycka till med EN våffla du ståndaktige!!Kram Carina

  2. Carina B: Mången god våffla finns det ja :). Jag är inte så säker på det jag, minns våffeldagar på dagis där vi mammor och pappor var inbjudna och fröknarna höll laggarna varma. Hoppas de får nya fina på din sons dagis också.En våffla är allt jag orkar, tycker det är fantastiskt gott men otroligt mättande :).Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *