2

Helgens blommor

Jag tror på en härlig bukett blommor till helgen som ni vet. Denna vecka är det en samlad kompott av olika solitärer i blandade vaser. De ska snart ställas ut i hemmet. Ska bara torsdagsstäda först. Den här vecka är det två nya vaser i samlingen. 1. Denna såg ut så här för några timmar sedan. Den skulle med till återvinningen men jag gillade formen så jag diskade ur den och tog bort etiketterna. De var lite pilligt men med T-Röd och lite tålamod så gick det bra. Jag tänker mig att ett gäng sådana här med någon krispigt vit blomma skulle bli mycket vackert på festbordet i midsommar. 2. Fyndades för en guldpeng hos Erikshjälpen härom dagen. Liten och nätt. I övrigt så är det några vaser från House Doctor, Svenskt Tenn och så ett dricksglas med snirkligt mönster från Indiska.En liten parantes avslutningsvis är att denna som jag fick så fina tips på hur jag skulle hålla levande. Nu ser den ut så här. Jag har verkligen försökt hålla den vid liv, men det gick inte denna gång heller. Jag laddar om för en ny när den kan stå ute :).En fin torsdagskväll önskar jag er alla!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

10 comments

  1. Till tröst kan jag säga att mitt olivträd överlevt hela den långa vintern i köksfönstret ända tills för några dagar sen. Då blev antingen vårsolen för stark eller min vattning för fattig. Oavsett vilket har den nu åkt ut i kylan och en ny har hamnat på önskelistan så snart vädret tillåter uteliv för oliver.Fin kväll till dig!=)

  2. lillstrumpan: Jag är lite rädd för att det blev lite för lite vatten för denna :(. Vi får skaka av oss denna förlust och prova igen när solen värmer! Heja oss :).

  3. Men vänta!!! Prova att ställa ut den i söderläge, olivträd tål lite kyla o några minusgrader…. Min ser också ut så nu när den står i förrådet men jag ska strax ta ut den i “friska luften”. Olivträden ska vattnas från mars till november så testa att dränka den i vatten.

  4. Annika: Nu tackar jag så mycket för att jag slängde den i en ny påse. Den är med andra ord ok. Plockar upp den igen och ställer den i källaren tills den kan flytta ut. Spännande, Tack för tipset :).

  5. Vill bara säga att jag har varit på tuff utbildning med även kvällstudier en hel vecka och nu har jag gått i genom alla dina ‘missade’ inlägg.. Så trätt att jag inte ens kopplat upp mig… Vilka cravings jag har haft om din blogg och det är så skönt att ha läst alla inlägg nu. Jag känner mig allti så uppdaterad, känns som jag hänger med, får allt serverat. Vackra bilder och koncentrerad inspiration!!Stort tack från en trogen läsareHanna

  6. Vackert med blommor i olika flaskor! Många gånger tror jag att det kan lyckas bättre att köpa mera krävande växter hos en trädgårsmästare, de kan också ge råd om skötsel och placering. Jag tror också att transporten till butiken ofta kan vara svår för vissa växter.Ge inte upp – bättre lycka nästa gång!Hälsningar,Kristina

  7. Kasta inte bort olivträdet ännu! Klipp ner det och byt jorden till medgavs jord, så kan det skjuta om. Mitt gjorde det och är finare än någonsin! :)

  8. Nej släng inte olivträdet!Mitt ser likadant ut och jag frågade en expert på nätet. Bryt av en liten kvist och se om den är grön inuti grenen då lever den och kan börja om. Är den helt brun och torr rakt igenom så är den död.MVh Tiina

  9. Hanna: Tack så mycket snälla söta Du för den fina kommentaren. Samt att du tar dig tid att läsa så klart. Jag blir så glad :).KramKristina, Erika & Tiina: Jag tar er på orden och spar olivträdet och håller nu tummarna för att det ska komma igen. Tiina, lite grönt fanns det. Jag har kikat :). Tack för fina tips och pepp!Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *