Kladdkakor

Jag har senaste året blivit otroligt svag för kladdkakor och har nu fått upp sån fart att jag provar en ny varje helg. Ja, i runda slängar i alla fall. Just kladdkakor och brownies är utmärkta att baka om man vill göra om vanliga recept till glutenfria., då de ofta innehåller mindre mängd mjöl.

Kladdkaka

I helgen som var provade vi denna kombo med saftigt kokosbotten. Vi tyckte att den var ok, inte mer. Man bör tycka mycket om kokos för att orka denna. Vi åt bara av toppen när vi fikade av den på söndagen och då var den plötsligt helt galet god! Så jag kommer göra den igen, men då utan kokos.Nu tänkte jag helt fräckt fråga Er om ni har någon favoritkladdkaka som ni kan tänka er dela med er receptet på? Ofta är recepten rätt lika, men så avviker det på en liten punkt och så blir det en helt annan kaka. Lycka!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

21 comments

 1. Denna rörs ihop direkt i kastrullen som man smälter smöret i, allt has i enl ordningen nedan! Tricket ligger i gräddningstiden och storlek på formen, den ska vara omkring 25 cm i diameter.150 g smält smör/margarinRör i 3 dl socker1/3 tsk saltRör i 1 dl kakao och 2 tsk vaniljsocker Rör i 2 ägg, ett i tagetSist 2 dl vetemjöl. (när jag gör min glutenfria har jag i 2,25 dl GF mjöl)Häll allt i bröad form och grädda i 175 grader i 23 minuterKRAMJ

 2. Min favorit är pollykakan, enkel kladdkaka med polly i ..ljuvligt! ( har receptet på bloggen, men finns nog också om man googlar) Gudars så sugen man blev nu då..Trevlig kväll!Annelie

 3. Visa en bild på en kladdkaka och min hjärna reagerar med- Har vi två ägg hemma? Smör? Och allt det andra? Nu är jag såååå sugen.

 4. Kladdkaka gjord på mörkchoklad kan jag rekomendera och den innehåller inget mjöl alls!Nej, shit jag måste blogga om den bums! Länkar så snart jag har lagt upp receptet!(vilken otroligt härlig blogg du har förresten!)

 5. Det här är en sann favorit, inte bara hos mig; när frågan om dessert kommer upp inför nån familjemiddag eller liknande kommer ofta önskemål på:Kladdkaka m After Eight:Till ett standradrecept på chokladkladdkaka lägger du till 100g After Eight i smeten (smält ihop dem med smöret. Minska på sockermängden till 2/3 (jag utgår från ett recept m 3dl strösocker och minskar till 2dl). Ta även lite mindre kakao (ca 2,5msk istället för 4msk enligt mitt recept).Grädda i 175grader i 18min. Ta ut kakn och täck den med 150g After Eight och grädda ytterligare 5min så After Eighten smälter.Ta ut kakan, bred ut AfterEight-glasyren så den täcker hela toppen. Låt svalna. Ät en bit m vispad grädde, sen en bit till och efter det en liten, liten bit till. Resten kan ni spara till nästa dag – då är den ännu godare : )Kram Frida

 6. Hej! Jag gör lite olika varje gång men bäst blir det när jag väljer att “piffa” till den lite extra. Mina favvopiffningar är följande:1 rejäl msk malen ingefära samt 100 g extra hackad mörk choklad i smeten alternativt rivet skal av en apelsin och en lime samt gärna saft. Man får hälla i lite extra mkt mjöl om man tar mkt saft. Smaklig spis!

 7. Fantastiskt foto Helena! :) Och vilken fikastund! Kladdkaka kan man nog inte bli trött på. Fikornas höjdare nr 1. :) Själv håller jag Mia Öhrns kladdkaka som favorit, även om vi brukar skippa daimgrädden ovanpå och köra med vispad grädde till istället. :)Kram Lotta

 8. Som man frågar får man svar – du har verkligen fått svar i massor! Men här kommer några godingar till:Kladdkaka i miniformat – väldigt goda med lite vaniljglasshttp://idasskafferi.blogspot.com/2011/03/kladdkakemuffins-och-lite-for-mycket-av.htmlFavoriten som gärna spetsas med lite chili eller sambal oelekhttp://idasskafferi.blogspot.com/2009/04/kladdkaka.htmlLycka till med kladdet!kramkram=)

 9. Alla: Men ni är helt ortoliga, T A C K så mycket för alla goda recept :). Jag ska skriva ut alla och så prova ett av dem redan i helgen så klart!Kram Kram

 10. Min favorit:Kladdkaka2 ägg3 dl socker1 tsk vaniljsocker4 msk kakao1 krm salt1 dl smält smör1 1/2 dl vetemjölChokladkräm150 g mörk, fin choklad25 g smör1 dl grädde200 graderRör ihop alla ingredienser till kladdkakan, häll i en smord och bröad form (22 cm är min). Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Den ska vara kladdig i mitten.Rör ihop ingredienserna till chokladkrämen i en kastrull till en blank, slät kräm. Låt svalna och bred sedan på den kalla kladdkakan.Låt gärna kakan stå kallt över natten innan den serveras med vispad grädde.

 11. Märit & Anna: Tack så mycket! Så otroligt goda de båda lät. Punschgrädde, bara en sån sak :). Utskrivna även dessa!Kram till er båda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *