Trendig dryck

Trendig glöggOm en vecka den 1 november släpps förpackning med 5 olika smaker av årgångsglögg. De är glögg från 03 och framåt som gäller och den nya för året har fått smak av havtorn och kanel. Inte trodde man att det skulle bli trendigt med glögg, men det är precis vad det blivit:– Blossa årgångsglögg har fångat varje års trend. Att ta fram en förpackning med de senaste fem årens smaker passade bra, ett slags femårsjubileum. Med sina nordiska smaker och snygga design är det en modern julaccessoar som passar väl in på 2000-talets julbord, säger Katarina Letz Söderström produktchef på V&S.Tidigare smaker har varit:03- Pomerans och andra citrusfrukter04- Vinteräpple05- Hjortron och Armangnac06- Lingon och enbärÅrgångsglöggarna är framtagna av V&S egen chief blender Åsa Orsvärn och flaskorna är formgivna av designern Susanna Barrett Nygren.Priset för Blossa x 5 är 154 kr och finns med i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 nov. (Man måste förbeställa förpackningen, kontakta din närmsta butik och gör beställningen. Hämta ut inom en vecka)Den vanliga fullstora flaskan för 07 kommer att börja säljas den 16 november.Bild: Eget collage med produktbild och info från Systembolaget.

  

signature

8 comments

  1. Oj det lät som en spännande smak!!Jag har ett havtornsinlägg som ligger och väntar så det passar ju bra att ta nu då :)(eller nästa vecka får det nog bli….kanske… om jag hinner….)//M

  2. Framförallt så tycker jag flaskorna är snygga, men jag ska prova att göra min egen glögg i år, så systemets får förhoppningsvis gå bort! Men som sagt, flaskorna är riktigt fina att se på!

  3. Stilig! Skulle ønske norske Arcus hadde gjort noe lignende her… synd at min neste “harrytur” skal foregå på en søndag når Systembolaget er stengt da :(

  4. Caroline: Ja det är ett bra sätt att testa de olika smakerna som varit med denna förpackning. Jag är inte mycket för glögg, men dessa skulle jag faktiskt vilja testa.Minks: Se där ja, jag måste erkänna att jag hade noll koll på att det fanns något som överhuvudtahet hette havtorn. Jag ser fram emot inlägget så jag kan få lära mig mer! :)Snart är det helg, inte stressa dig allt för mycket nu!Linnéa: Jag gillar också designen på flaskorna, antagligen mer än glöggen i sig. Egen glögg det var inte illa, den kommer nog att bli jättefin den! :)Koselig: Attans då, ja det är ack så stäng på det svenska systembolaget på söndagarna. Den ska dock finnas som beställningsvara under hela nov-dec som jag förstår det, kanske du hinner med en tur till med lite flyt! :)

  5. Maken, och jag, är sugen på en Blossa x5. Tack för tipset!(Jag skrev ju om blossa förra året. den smaken var god tyckte vi.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *