Sett sen sist # 6

Efter en skön semester och sen lite andra åtaganden så är det nu hög tid att starta upp bloggen igen ♥

broadchurch

Om ni som jag missat den Brittiska tv-serien Broadchurch så har ni 16 toppenavsnitt som väntar. Jag hade sett det första avsnittet tidigare utan att veta om det, eller jag hade sett den Amerikanska versionen Gracepoint där David Tennant spelar samma roll men med ett annat namn. Broadchurch handlar om om en liten kuststad i England som skakas om rejält när en 12 årig pojke hittas död på stranden. På den lilla polisstationen möts ett omaka polispar för första gången och ska nu lösa brottet. Upplägget är det vanliga men serien landar i toppskikt bland liknande serier. För egentligen är det inte brotten i sig som gör serien kan jag nog säga efter att ha sett min beskärda del av crime-serier utan det står helt och faller med kemin mellan poliserna (eller brottsutredarna). Ja, och så skådespelar insatserna så klart. Och Hardy och Miller spelas med den äran av David Tennant och Olivia Colman. Något annat som gör att serien blir mer spännande är att man får veta lika mycket om polisernas privatliv som man får om de boende i Broadchurch, de misstänka samt den drabbade familjen. Som sagt, det är himla bra detta och vackert. Jag upplevde inte att det var ett enda segt avsnitt och säsong 2 överraskade lika mycket som den första.Om ni också missat och vill se så finns första säsongen finns i sin helhet på Netflix och hela säsong 2 finns på TV4 Play. Nu väntar jag med spänning på säsong 3 som sägs vara på gång.

woman101

Jag har även hunnit med några biofilmer i sommar, två inte så bra som jag hoppats och så denna En kvinna i guld som överraskade stort åt andra hållet genom att vara en av de finaste på länge. Jag hade sett trailern innan besöket, men jag hade helt missat att filmen byggde på en sann historia. Både Hellen Mirren och Ryan Reynolds är utmärkta i sin tolkningar och miljöerna är vackra, lägger man sedan till Maria Altmanns livsöde så blir det en film att minnas och ta till sitt hjärta. Vi får aldrig glömma. Vill ni veta mer om Maria så finns två dokumentärer om hennes liv här och här.

En riktigt fin start på veckan önskar jag Er alla!

signature

5 comments

  1. Gick och såg Kvinnan i guld igår utan att läst något om den innan, och det var verkligen en positiv överraskning! Både jag och min kompis var helt tagna efteråt. Dessutom blev jag väldigt sugen på att boka en resa till Wien! Nu ser jag fram emot filmen om Ingrid Bergman till helgen :)

    1. Ja, filmen om Ingrid Bergman vill jag också så gärna se. Den ska vara vansinigt fin sägs det ♡

  2. Varmt välkommen tillbaka! Hoppas att du har haft en underbar sommar och att du har laddat batterierna inför hösten!
    kram

    1. Tack snälla Anna, vädret till trots har jag haft en underbar semester i år. Hoppas din varit det samma ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *