Sommarmix # 3

Då vi har den vackraste av sensomrar just nu så passar jag på att köra ett tredje och avslutande sommarmix idag:

mix902

När det är så här fint väder så kommer matlagning lite i andra hand tycker jag. Det blir därför mycket sallader och lite mer “fancy” mackor här hemma hos oss så här års. Båda rätterna går att variera i det oändliga och man kan göra dem mer eller mindre matiga beroende på hur hungrig man är. Ikväll tänkte jag att vi skulle prova denna mackvariant som jag hittade på Danska BoligLiv:s sajt. Avokado, parmaskinka och krasse. Mums!

mix904

På tal om att äta så har besticken Skuren formgivna av Henrik Preutz landat hos Ikea, det var dessa och burken Hemsmak med lock som jag haft som favoriter inför höstsläppen. Ja, och så taklampan ur Ilse Crawfords kollektion Sinnerlig som jag hoppas ska komma i lager igen framöver.

mix903

På lördag är det 100 år sedan Ingrid Bergman föddes och det firas i stort och smått världen över. Till exempel så har Ingrid fått en ros uppkallad efter sig i Wij trädgårdar som hennes dotter Isabella nyligen besökt och bjudit in till flera aktiviteter, en av de jag önskar att jag hade kunnat delta i var galamiddagen där de visade delar av dokumentären Jag är Ingrid som har premiär nu på lördag. Den bara måste jag se! Bildkälla.

mix905

Som ni vet är jag mycket svag för Rifle paper co därför blev jag mycket glad när jag såg att stora delar av utbudet numer finns att tillgå hos Adlibris.

mix901

Den första september landar Lindex denim kollektion i butik och jag måste säga att blir riktigt nyfiken på såväl kjol som jeans* här.

* Hmm, ok det kan vara så att jeansen redan finns i butik ser jag nu. Kul!

mix96

Jag har som bekant alltid ett eller flera projekt rullande här hemma. Just nu så ligger högst prio på att få till grunden på vår plätt på baksidan. Underlag och staket måste vara klart innan vintern annars går lätt en sommar till. Men utöver det så vill jag gärna göra något åt vårt lilla badrum. Det har några år på nacken men det är inte i tillräckligt dåligt skick så att det krävs en hel renovering med allt nytt. Men en liten renovering light, det är det dags för. Måla om taket, byta lite lister och så måla om skåpet under handfatet och byta spegel till exempel. Golvet är svart och väggarna är vita, så det är helt ok. Men nu grunnar jag på vilken färg jag ska måla underskåpet? Svart, vitt eller kanske mörkgrönt som på bilden ovan? Bildkälla.

mix910

Sist men inte minst ett filmtips. För några kvällar sedan såg jag filmen This is where I leave you, som handlar om syskonen Altman som samlas i barndomshemmet hos sin mamma efter att pappan i familjen gått bort. De händer egentligen inte så mycket i filmen, men ändå så är den så fin på många sätt. Det är lite som med Broadchurch som jag tipsade om igår, det är välspelat och det är vackert. Bäst är nog ändå mamman som spelas av Jane Fonda, en helt fantastisk kvinna utan något som som helst filter :). Jag hittade filmen på Netflix men den finns även på DVD.

En finfin tisdag till er!

 

signature

2 comments

  1. Filmen är baserad på Jonathan Troppers bok Boken om Joe (om jag minns titeln rätt). Alla hans böcker är toppen!

    1. Visst är det så! Jag har inte läst någon av hans böcker, men det ska det bli ändring på nu. Tack snälla för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *