Sommarmix # 2

Sommardagar som passerar, inte så mycket sol än men dagarna fylls ändå med små göromål från morgon till kväll. En himla fin känsla är det så här års. Jag har lovat att kika in när tid ges och idag blir det en mix till av sånt som ligger mig lite extra varmt om hjärtat just nu. Häng med!

mix801

Vi börjar med en favorit från förr, nämligen denna avokadosallad som jag blev påmind om via Elle Mat & Vin:s sajt nyligen. Denna kombo bjöd vi snudd på alla som hälsade på oss på lunch förra sommaren. Enkel, snabb och jättegod!

mix802

Jag är mycket förtjust i både randigt och peplumtoppar så denna nyhet från H&M får två tummar upp av mig.

 mix803

Lovely Lifes Home Visits är alltid väldigt trevligt att läsa och inspireras av, det senaste i raden är ett reportage från Mari Strenghielm hem är inget undantag. Köksbilderna har jag sparat allihop till min inspirationsmapp för kommande projekt. Luckorna till köksskåpen på nedersta bilden gav mig faktiskt en idé som jag ska ge mig på redan i sommar. Foto: Amelia Widell. Mer av hemmet hittar ni i Maris blogg här!

mix805

Det finns några filmer som lever kvar i en långt efter att eftertexterna rullat färdigt. One Day är en sådan för mig, jag såg om den nyligen på Netflix och till min stora glädje (och sorg) så var den precis lika bra denna gång . Ett tips till en regnig kväll ♥.

mix804

Så avslutar vi med något sött, sommarens mest användbara dessert måste vara Eton mess. Den går att variera i massor av härliga kombinationer efter tycke och smak. Detta recept är perfekt om man vill lägga ner lite mer tid, och det är det absolut värt tycker jag som provat. Men ibland vill man bara ha snabba resultat och då kör vi Eton mess på det som finns hemma, oftast just nu är det en kombo av maränger, grädde och skivade jordgubbar. Det är något med att bygga desserten i lager och att man krossar lite maränger för textur som gör detta så himmelens gott. Har ni inte redan provat, ja då måste ni göra det :).

mix807

Ja eller vad säger ni? är det inte dax för sommaren att vakna till på riktigt nu?

På återseende!

 

signature

2 comments

  1. Åh så himla glad jag blev när jag hamnade här av en slump :). Jag älskar bloggar med blandat innehåll och stora härliga bilder!! Bokmärker direkt och önskar dig en toppensommar.

    Varma hälsningar
    Ulrica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *