Sommarmix # 1

Men hello där, så skönt att vara här igen :). Inte mycket som är så stressande som en dator som inte fungerar och vara innehavare av en blogg. Min dator fick bara toknog och la helt av. Vägrade startat upp efter omstart osv. Vad felet var eller varför det uppstod är fortfarande ett mysterium, men jag tackar och bockar för att den tänkte om och fortsätter som inget hänt. Då jag varit lite ur loopen någon vecka så kanske det blir lite kaka på kaka en del inlägget, ni har redan läst om det på massor av andra bloggar (samt min tidigare). Men här är sommarmix på saker jag tycker lite extra om just nu:

sommar601

Inlägget om en  En romantisk morgon på Livet hemma igår är riktigt tittgodis. Dessutom är det ett ypperligt bevis på att presentation är A och O. För när jag tidigare sett bilder på bäddsetet Linblomma så har jag inte tyckt att det var så mycket att hurra över, nu å andra sidan är jag redo att trängas på Ikea för att förvärva ett. Så kan det gå :).  Foto & styling: Maria Riazzoli

sommar602

Jag såg över mitt lager av shorts i veckan som gick och det var sannerligen en torftig hög det blev till slut. Så lite nyinvesteringar kändes nödvändigt med andra ord, och först ut blev dessa som jag hitta de på H&M.

sommarmix606

Hittills så har det bjudits på rätt svajig väderlek och all den där tiden som man önskar få spendera utomhus blir till en del bonustimmar i tv-soffan. Just nu så ligger jag i rätt hårt om kvällarna, jag är nämligen så himla nyfiken så jag kör flera serier samtidigt. Som tex Orange is the new black, Orphan Black, Rita, True Detective, Empire, samt min maratontittning av Grey´s Anatomy. Pust! Men det stannar inte där, ikväll tänkte jag även ta mig ann Indian Summers som går på SVT efter att en av mina kompisar pratat sig varm om serien i säkert en kvart och avslutade det hela med – Duuu bara mååååste se. Den äääär ljuuuuvlig! Ok då!

sommarmix605

Men jag tittar inte bara, jag lyssnar också. Främst på poddar men jag har även bestämt mig för att lyssna på lite ljudböcker under sommaren också och tänkte därför prova Adlibris Mondo. Någon som provat den tjänsten? För att återgå till poddarna så är de dessa som jag följer lite extra frekvent just nu: I AM med Mikael Persbrandt, Eat This med Leila & Niklas, Värvet där Kristoffer Triumf intervjuar på bästa sätt, Alex & Sigges Podcast, Fredagspodden med Hannah & Amanda, Pojkdrömmar med Calle Schulman samt favoriten Veckans bläcka med Karin & Jennie. Just nu så lyssnar jag mest då jag annars skulle ha lyssnat på musik, när jag städar eller kör bil till exempel. Tummen upp för alla 7.

sommar607

Sen äter vi en del så klart, och för att få till alla dessa måltider under en ledighet så här så vill det till att man låter sig inspireras. Jag tipsade om appen från Arla tidigare och nu vill jag slå ett slag för Coops egen producerade Mer Smak som faktiskt seglat upp och blivit en av mina favoriter här hemma. Snyggt, genomtänkt och genomförbart skulle jag säga att den är. Det är ju inte alltid de går hand i hand det där. Receptet ovan är en ny favorit ur senaste numret, vi gör den med Paolos glutenfria ravioli som är en annan ny trevlig bekantskap i köket denna sommar. Om ni inte får hem tidningen i brevlådan så hittar ni senaste numret här, och tidigare numer här.

sommar608

Jag har också hunnit inse denna sommar att jag inte har någon bra väska för de där kortare resorna man gör, då när man bara är borta en eller två nätter. Jag har väskor för minst den vecka och det speglar sig så klart i min packning, för finns det plats. Jag då fyller jag upp med detkanvarabraatthapryttlar. Så när jag såg denna rosa finhet hos Leilas General Store så jag funderar på att vända blad och börja om och ansluta mig till mina medsystrar som packar smart. Ni vet när man rullar, mixar & matchar och litar på att hotellet har både schampo och hårtork *host*

sommar603

Sen måste jag tipsa om en annan tjej som jag tittat mycket på senaste tiden, nämligen Lisa Lemke. Dels så bläddrar jag mycket i hennes härliga kokbok Lisa på landet, sen läser jag hennes blogg med samma namn hos tidningen Lantliv. Men mest av allt så följer jag Lisas Youtube kanal som även den heter Lisa på landet smidigt nog :). Rekommenderas varmt alla tre, då det är så himla trevligt att besöka Lisas värld lite då och då.

sommar604

Ok, vädret är inte det bästa som sagt. Än. Men härom dagen blev jag påmind av några med bra mycket mer väderminne än jag själv att förra året den här tiden så var det lika trist som nu. Det var kallt och regn var och varannan dag. Sen kom juli och vi bjöds så en hejdundrande vacker sommar. Värt att minnas dessa dagar.

 

signature

8 comments

 1. Åh, vill passa på att tipsa om Opodden där Jennifer intervjuar kända och mindre kända (i alla fall för mig) kvinnor. Inspirerande och intressant, skratt och lite tårar.

  Tack för att du påminde mig om Indian summers, den hade jag glömt bort att jag ville se.

  Ha en fin helg!

  1. Tack så mycket för tipset, nu har jag lagt till den på min lista. Så intressant det ska bli :).

 2. Hej
  Först vill jag bara säga att du är fortfarande en av de mysigaste bloggarna jag vet, har följt dig sen början. Lyssnar på nästan samma poddar som du men upptäckte Anns och Anithas superroliga podd lillelördag för nån vecka sen, provlyssna om du inte har. Trevlig sommar och sluta aldrig inspirera här på bloggen
  Kram Anette

  1. Tack snälla Anette för dina fina ord, de värmer och inspirerar till nya inlägg :).

   Lillelördag har jag på min lista men har inte lyssnat än, men nu ska det bli ändring på det. Tack för tipset!

   Kram Kram

 3. Tack för alla fina listor och collage på finfina tips om allt från läsning, kläder och inredning. Tack vare din blogg är jag i sommar helt fast i Indian sommers. Wow, vilken serie, hoppas på fortsättning.
  Hoppas du fortsätter blogga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *