Days & Weekends: 7 a week # 12

Samma lista som tidigare men på ny dag, måndagslistan är numer tisdagslistan. Here we go:

tislist101

Jag har nyligen tittat på Husdrömmars – Hur gick det sen ? – program samt att jag av en slump började bläddra i ett nummer av Residence från förra året med bilder från Marie Olsson Nylanders magnifika villa i Höganäs. Just det paret, Bill och Marie var det svåraste paret att följa förra säsongen kände jag. Jag ville så gärna att de skulle få sitt drömhus där och då efter 5 husrenoveringar på 11 år. Men så såg det inte riktigt ut att bli. Men lika sorgsen som jag kände mig efter att ha sett deras avsnitt förra året, lika hoppfull kände jag mig efter uppföljningen för nu ( iof fortfarande lite på väg) så har de kommit fram till flera klokheter som jag tror vi alla kan ta lärdom av. Sådana frågor som, “Man kanske ska ha drömhus men man ska kanske inte bo där?” och slutsatsen “Ett hus är ett hus det är inte ett hem, och då kanske man vill hitta hem och det är något annat.” Tankar väl värda att ta till sig.

tislistan102

Jag har tidigare skrivit om min smygande oro att årets mode inte riktigt går hand i hand med min personliga smak, men som så ofta annars så var den modekrisen obefogad. Randigt + klassisk kavaj = Mitt i prick!

tislista103

Japp, nu är det nära. Inför  självaste Valentin på lördag så går vårens mest hypade film upp på biodukarna, med smygpremiär på torsdag så bjuds vi in till Fifty shades of Grey. Personligen får jag erkänna att jag förstår ingenting då jag inte ens tog mig igenom första boken, men när det kommer till Jamie Dornan så är jag helt med på noterna. Han är bra, riktigt bra. Har ni inte sett honom i The Fall så skynda fynda för han är alltså galet bra där. Säsong två sägs vara runt hörnet hos Netflix dessutom. Ang Fifty shades of Grey så finns även där fler att vänta. Bildkälla

tislista104

Denna bok är en riktig pärla, i What Jackie O Taught Us får vi läsa om hennes bästa lärdomar i livet. Allt från stil till barnuppfostran till hur vi samlar mod i livets svårare skeden. Högt och lite lägre i en vacker mix. Kanske inte en bok att ge sig hän och sträckläsa, men den är himla fin att ha liggande nära för att läsa några sidor då och då. Rekommenderas varmt.

tislista105

Hej jag heter Helena och jag snöar in på mat. Hej Helena! Jo, men så är det i perioder skulle jag kunna äta en och samma maträtt flera dagar i veckan om jag fick. Just nu är det Leilas frasiga rårakor som får mig helt på fall. Så ofta jag kan så river jag ivrigt och steker dem långsamt. Jädrar så gott!

tislista106

Plötsligt händer det som bekant och här hemma har det gjort det nu, vi äro överens. Redan när jag såg bilderna från huset ovan som var till salu 2011 så visste jag att jag ville ha en del grus på vår lilla plätt på baksidan. Johan har tidigare tyckt att, nja … Men tiden när alla trädgårdsdrömmar :). 2015 är vi fas. Pallkragarna har jag redan målat svarta så en bit närmare målbild är vi.

tislistan107

På lördag är det alla hjärtans dag som sagt och det är sannerligen en dag att fira. Kärlek är det finaste som finns och en ynnest för alla som får vara med och uppleva den. I väntan på själva dagen så tycker jag ni ska ladda upp med dessa 50 fantastiskt romantiska berättelser från livet när det är som bäst. Inte ett öga torrt.

Fin tisdag till er alla!

Weronicas lista hittar ni här!

signature

3 comments

  1. “Ett hus är ett hus det är inte ett hem, och då kanske man vill hitta hem och det är något annat.” Jag följer också Husdrömmar.
    Vilket fint inlägg du har gjort. Rårakorna såg ju jättegoda ut med.

    1. Visst var det fint sagt, och så insiktsfullt. Ord att ta vara på som sagt. Husdrömmar är ett riktigt favoritprogram tycker jag, och så de härliga Pernilla och Gert på det. Kalasbra!

      Tack tack snälla du, så roligt att du tyckte om det. Rårakorna med tillbehör måste du prova, de är magiskt gott :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *