Glutenfritt pajskal [Plötsligt händer det]

Idag äter jag ganska likt som jag gjorde innan jag började äta glutenfritt. Jag har kunna byta ut det mesta jag tyckte om innan till helt fullgoda glutenfria alternativ. Något som jag saknat dock är ett matpajskal som smakar och beter sig en vanligt gjort på vetemjöl. Jag eller vi ska jag säga eftersom vi äter samma mat hela familjen. Dvs jag lagar inte egen glutenfri mat till bara mig. Vi har provat flera recept men inget har varit som jag önskat.

köttfärspaj101

Men igår av en slump så såg jag detta klipp och med en lite ändring av havregryn till havremjöl så var receptet hittat. Lätt att göra och smakar precis så som jag önskat. Hela familjen gav middagen två tummar upp! Så här blev receptet när jag gjorde om det:

2 dl havremjöl
2.5 dl majsmjöl
150 g smält smör
1 dl kesella
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda havremjölet med majsmjölet i en bunke. Blanda i det smälta smöret och kesellan. Rör ihop till en degliknande smet. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i ca 15 min. Ta ut och fyll med valfri fyllning och så in i ugnen igen tills pajen fått fin färg. Klart!

köttfärspaj102

Igår gjorde jag en köttfärspaj av sånt vi hade i kylskåpet så jag har inga mått. Men jag stekte köttfärs med lök och tomatpure. Sen hade jag i lite fond, salt och peppar. Oregano och ca 1 msk Sambal. Strimlade soltorkade tomater, lite parmesan som vi hade kvar och så slutligen en halv burk Smetana. När jag fyllt pajskalet med köttfärsröran så toppade jag pajen med Västerbottenost och lät den gå i ugnen ca 15 min tills osten fått fin färg. Klart!

Med det lilla middagstipset önskar jag er en fin start på veckan!

Fotografi: Helena – Days & Weekends

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *