Det är fredag gott folk # 3

postcard301

Tänk så mycket en natt kan göra, igår var det snö på marken och ett grått lock över himlen. Idag badar köket i sol och man kan inte annat än vara otroligt tacksam för den energi som den skänker. Mina soldyrkare till katter njuter även de i fulla drag.

postcard104

I helgen blir det fullt runt bordet då vi bjuder vänner på vårens sista Boeuf  Bourguignon med följande kaffebricka, från och med måndag blir det säsongsskifte i menyn här hemma.  Jag är helt såld på säsongsmat och menyskifte, gör under för matinspirationen. Lovar :).

postcard303

Jag älskar dessa dubbelblommande tulpaner i starkt rosa, känns som högsta vinsten när det finns två buketter kvar när helghandlingen görs. Igår köpte jag också planterade tulpanlökar som säljs lite överallt denna vår, ska bli spännande att se hur läge de står i förhållande till de vanliga tulpanbuketterna. Tjejen i kassan utlovade en månad minst, med eller utan gröna fingrar. Spännande som sagt.

Så med veckans bukett önskar jag er alla en riktigt fin och solig helg!

signature

12 comments

 1. Känns som bloggflytten gett ny inspiration för fru Helena, och hon i sin tur inspirerar mig! Jag gillar de nya vindarna på din sida nuförtiden, och ser fram emot dina listor och små tankar.

 2. Och nu lördagmorgon! Också strålande sol och skön vårkänsla… Dagen ska bli fylld av sömnad och kreativitet, SOM jag längtat att få tid med det! Ha det så gott du med :-)

  1. De är så härligt att dessa tulpaner dessutom säljs till samma pris som de vanliga enkla nu mer, tackar vi för :).

 3. Hej Helena,
  Uppskattar Dina inlägg mycket!
  Får jag fråga vilken typ av vattenkokare Du har?
  Svårt att hitta en snygg sådan! Tack på förhand!
  Gerda

 4. Så glad jag blir Gerda, Tack så mycket för fina ord :).

  Vår vattenkokare är av märket Philips. Den var bland det första jag och min man köpte gemensamt när vi flyttade ihop för ca 13 år sedan (!), jösses så tiden går. Tyvärr så tror jag inte den säljs i Sverige längre, bara i England. Den är lite stor och den låter en hel del så marknaden är nog lite begränsad pga det, men vi tycker mycket om den och är så glada så länge den kokar på. Men när den kokat sin sista kopp då köper vi en Dualit, de är fina också tycker jag.

  Lycka till!

 5. Ljuvliga bilder! Kanske är det ljuset, kanske de vackra färgerna och detaljerna i ditt kök, kanske känslan i bilderna – och oj, så inspirerad jag blir! Säsongsmat och menyskifte – jag vill börja NU! Och jag vill måla matbordet vitt igen :) Stort tack Helena!
  Önskar dig en härlig dag!

  1. Så glad jag blir Karin att du blev inspirerad, tack snälla du som satte guldkant på min dag med fina ord :).

   Kram Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *