En bok som inspirerar mig

Igår släpptes titlarna till årets bokrea. Det är inte riktigt samma känsla längre. Jag minns känslan av att bläddra i katalogen hemma, förbeställa sina måste – ha- titlar. Och så när själva dagen var inne, köa till bokhandeln vid 7- snåret och titta på övriga titlar smuttandes på kaffet som delades ut. Min enda kopp kaffe per år. Jag minns i och för sig även att bokpåsen oftast gick sönder på vägen hem och det hela slutade med att man satt med en stor hög böcker i knät på bussen hem :).

detlilla101

Så det är om inte annat smidigare att handla på bokrean idag. I år ska jag bara köpa två böcker, Hem, ljuva, hem: 100 läckra och lyxiga bakverk samt Söta dagar: Recept som gör varje dag speciell. Båda titlarna kommer från The humingbird bakery i London. Men jag tänkte ta tillfället i akt att tipsa om en av mina absoluta favoritböcker som är med på bokrean i år, nämligen Det lilla extra av Malin Landqvist som är en riktig flitigt använd här hemma. Boken har så fina bilder och är så genomarbetad att den fortsätter att inspirera till vardag och fest om och om  igen. Jag har den nära till hands och plockar alltid idéer från den då vi ska ha gäster.

detlilla102

Kaffebrickan ovan är ett tips från boken som vi ofta tar till. En vuxenbricka efter maten till de vuxna och så en bricka med glass och olika toppings till barnen, alltid trevligt och uppskattat. Går även att variera i det oändliga så att varken gäster eller värdinna behöver tröttna :).

Så mitt tips till årets bokrea är Det lilla Extra av Malin Landqvist och du hittar den här, här och här!

signature

3 comments

  1. Den låter som någonting för mig! Av det jag såg i “smakprovet” så får man många fina tips:) jag minns bokrean då de öppnade vid midnatt och det var en alldeles speciell känsla att gå runt bland böckerna och leta upp dem man kryssat för i katalogen… Ack ljuva tider:) Kram/tanja

    1. Ja, det var helt klart mysigare kring bokrean förr. Just ja, de öppnade vid midnatt på vissa håll också ja. Det var tider det :).

      Kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *