Days & Weekends: 7 A Week # 9

manlist901

Ny vecka betyder betyder nytt svep, häng med!

Jag känner ofta en stor tacksamhet att det var så “rätt” i tid som jag insåg att jag inte kunde fortsätta äta gluten. Forskningen och produktutvecklingen har kommit så långt att det är egentligen bara nybakta bullar som jag saknar från tiden före där har jag inte hittat något substitut. Det som man tidigare fick leta lite efter hittar man nu lätt i butikerna. Nytt på senare tid är bla Kungsörnens mandelmjöl och bovetemjöl samt att Barilla kommit med en glutenfri pasta. Man tackar!

manlist902

Jag är ett stort fan av Oprah, och skäms inte det minsta att bekänna att jag lärt mig massor av att följa hennes tv-show under flertalet år. Under en period spelade jag in hennes program varje dag och såg dem sedan på kvällen. Andra tider blåser nu då Oprah huserar på hennes egna OWN, men helt kört är det inte att följa henne lite i fotspåren även här i Sverige. Via kanalens hemsida kan man se vissa program och det finns flertalet klipp att tillgå, här är ett riktigt guldklipp: Legendary women reveal 8 ways to age brilliantly. Lyssna och lär! (Bildkälla)

manlist903

Det är visserligen bara i slutet av mars än så visst hinns det med flera bakslag i vädret än om vi har otur, men visst känns det som att det vilken sekund som helst nu kan smälla till och bli varm vår på riktigt? Jag är beredd om så blir. I veckan kittade jag mig med en ny söt blommig blus från Åhléns och jag har spanat in en solhatt och ett par ballerinas. Allt i väntan på.

manlist904

Vi när en dröm här hemma om att en vacker dag bo på Mallorca, gärna i ett  town house med en fantastisk innergård. Boken Living in style Mallorca ger mersmak på det som förhoppningsvis en dag ska ske. Ett litet smakprov från boken samt fler titlar hittar ni här!

manlist905

Lotta Agatons hem fotograferat av Petra Bindel för Åhléns magasin är spritt sig som en löpeld över internet, och jag kan bara stämma in i hyllningskören, hemmet och bilden ovan på köket är helt enkelt ljuvliga.

manlist906

Vi har en liten plätt på baksidan som vi kallar vår, på denna lilla plätt har jag ända sedan vi flyttade in velat ha lite bättre förvaring än den vi har idag. Vilket egentligen är plus minus noll. Nu tror jag att jag hittat lösningen i en liten redskapsbod från Jula. Med en gjuten botten och med lite färg tror jag den kommer sitta som en smäck längs ner på vår lilla plätt. Fortsättning följer … (Bildkälla)

manlist907

I helgen hittade jag Nicevill bland nyheterna hos Netflix, underbara film och underbara Octavia Spencer som vann en Oscar för sin rolltolkning. You is kind. You is smart. You is important. Har ni inte sett, gör det bums! (Bildkälla)

manlist908

Natten mot lördag ställer vi fram klockorna en timme och välkomnar sommartiden, lycka! Men innan dess bjuds det på nypremiär av Halv åtta hos mig ikväll. Våffeldagen imorgon och Earth Hour på lördag. (Bildkälla)

Weronicas lista hittar ni här!

Och med det önskar jag er alla en fin start på veckan!

signature

5 comments

  1. Vilken härlig lista. Och Niceville, underbar läsning och för en gångs skull en riktigt lyckad filmatisering. Har också slutat med gluten och visst är det härligt med denna explosion av naturligt glutenfria produkter och inspirerande recept. Kul att prova sig fram.

    1. Håller med dig, även boken är är fantastisk här ja! Visst är det en rolig tid just nu med alla nya produkter som erbjuds, tänk snart kan vi nog njuta nybakta bullar och baugetter som är precis de samma som med vanligt mjöl :)

  2. Jag följer Oprah´s dokumentär-serie om Lindsey Lohan. Om hennes kamp att hålla sig nykter och drogfri.
    Oprah fick ta mkt skit för att hon valde att filma Lindsey på OWN – men jag tycker att det är intressant att få se människan bakom alla skandalrubriker.

    1. Jag såg programmet inför serien där Oprah samtalar med Lindsey om vad som gått så himla fel i hennes liv. Rörande.

      Serien står på min lista över saker jag gärna vill se. Håller tummarna för att Lindsey klarar att hålla sig från alkohol och droger den här gången för hon är en lysande skådespelerska när hon är närvarande. Helt klart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *