Days & Weekends: 7 A Week # 6

Tänk så fort en vecka går, sportlovet har inte känts längre en en helg egentligen. Men nu är det ny vecka, ny månad och så ny lista. Häng med!

manlist601

De landar i butik först 12 april, men de nya delarna till Ostindia Floris är redan en snackis. Det blir en ny tallrik och en ny kopp att mixa & matcha övriga delar med. Precis som med de tidigare Floris så är de formgivna av Caroline Slotte och Anna Lerninder. (Pressbild: Rörstrand)

manlist602

Det är bara att erkänna, Anna Wintour är en av mina absoluta favoritdamer. Ju mer jag hör henne tala, desto mer gillar jag henne. Jag börjar tro att det finns en hel del fniss och flickighet bakom den annars tämligen strama ytan. I helgen hittade jag ett samtal mellan Anna och Kinvara Balfour bland video- poddarna på Apple Tv ( hittade den också via iTunes). I början av sitt samtal så pratar de om Vogues Original Shorts som man hittar på deras sida, tankarna kring dessa och om nytänket som behövs för att komma vidare. Kika in där och dröm dig bort en stund. Underbara är de alla. Och om ni önskar lite mer flärd så rekommenderar jag även Vogue Diaries. Och om ni har möjlighet titta eller lyssna på podden. (Bildkälla)

manlist603

Den 22 september 1994 hade tv-serien Vänner premiär. Det är alltså 20 år sedan i höst. 20! I helgen la Netflix ut de första 3 säsongerna och jag måste säga att jag tycker att det är himla bra fortfarande. Första säsongen kan jag mer eller mindre utantill fortfarande, och jag minns det som det var igår när jag tog med mig ett kort på Jennifer Aniston till frissan och bad henne ge mig Rachels frisyr. Gick så där kan jag tillägga ;). Vänner gick i 10 säsonger och under den tiden hann det bli 236 avsnitt. Som jag saknar denna serie, eller i alla fall den där pirrande känslan inför ett nytt avsnitt. Nu när det finns så mycket att välja på är det svårt att finna det där lilla pirret igen. På gott och ont så klart. (Bildkälla)

manlist604

Inatt Svensk tid gick Oscarsgalan av stapeln, den 86:e i ordningen. Visst det är roligt med priser och tårfyllda tal där gud och mamma tackas om vart annat. Men det är klänningarna som är det bästa tycker jag. Alla dessa vackra klänningar. Här hittade jag bilden ovan som listar alla klänningar genom åren som burits av årets vinnande bästa skådespelerska (på plats), faktiskt en hel del man minns även bland de äldre. Årets favoriter var bla Julia Roberts och Lupita Nyong`o. Dessa två och alla de övriga klänningarna för året hittar ni här. Och en massa värdiga vinnare här.

605

Veckans theme song måste bli helgens hit Avicii med Addicted To You med Audra Mae, en låt som bara växer och växer tycker jag.

manlist606

Alvhem Mäkleri har en helt ny sida och i och med det även en sprillans nytt arkiv med bilder inspirationsbilder från tidigare sålda lägenheter. Sicken guldgruva!

manlist607

Imorgon är det semlan som är huvudpersonen, men om du inte gillar semlor eller redan ätit en eller två för mycket denna säsong. Misströsta icke, ty det är även Internationella pannkaksdagen denna tisdag! På onsdag är det Cheese Doodle Day, eller ostkroksdagen på ren Svenska. Häpp! (Bildkälla)

manlist608

Och så avslutar jag med Ellen DeGeneres selfie som fick Twitter att krascha inatt. Underbart!

Weronicas lista hittar ni som vanligt här!

Fin måndag till Er alla!

signature

3 comments

    1. Håller med dig, Ellen är som född att leda galan varje år. Jag tittar ikapp ikväll och tycker att galan är lite extra “busig” eller vad man ska kalla den för i år. Jättebra :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *