Days & Weekends 7 a Week # 5

Ny vecka, sportlovet ligger framför oss och så en helt ny måndagslista. Häng med!

manlist501

Blommigt är hot hot hot denna vår, även om jag kan tycka att det är hot varje så är det lite extra denna vår. Absolut! Jag har två blommiga tips och ett vitt till er från H&M. Nämligen blusen ovan (samt dess vita kompis) och denna blommiga klänning. Bland de finaste jag sett på länge. Den blommiga blusen hade jag så sent som i fredags.

manlist502

Ikeas bord Liatorp i svart, vilken hit! Mer om bordet och lägenheten vars hall det står i hittar ni hos Jannice här.

manlist503

Först ut 2011 var Reese Witherspoon, 2012 var det Gwyneth Paltrow  och 2013 var det Penélope Cruz som frontade vårens kollektin hos Lindex. I år sägs jobbet ha gått till tjejen som annars stylas av Rachel Zoe, nämligen Kate Hudson. Ett genidrag (igen) om så är fallet. (Bildkälla)

manlist504

Om Tove Janson levt hade hon i år fyllt 100 år. Jag älskade när min mamma läste för mig om alla äventyr i Mumindalen när jag var lite, det gick sedan i arv till Astrid som aldrig ville att man skulle sluta läsa för henne. Nu läser jag igen, fast denna gång är det om Tove Jansson själv i den vackra biografin Arbeta och älska av Tuula Karjalaien. Skynda läs, den är fin på så många sätt!

manlist505

En bok till som jag vill slå ett slag för denna vecka är Smör: kärna, bryna, baka av Johan Hedberg med fotografier av Ulrika Ekblom. Tycker man om smör, ja då gillar man denna bok fylld med historia och recept på både mat och bak. Receptet till bilden ovan på Glass med brynt smör hittar ni här! Boken är även en kul gåva till värden eller värdinnan när man blir bortbjuden och vill köpa med sig något annat än en blomma.

manlist506

Det är barmark ute igen och drömmarna om vårens blommor på den lilla plätten på baksidan tar ny fart. Jag är väldigt förtjust i stora krukor med stora plantor som skärmar av lite samtidigt som de är vackra. Dessa stora krukor skulle jag gärna lägga vantarna på, tror att de är Tine K för något år sedan men med lite tur finns det liknande även i årets utbud. Fler bilder från det fina huset hittar ni här.

manlist507

Min lista skulle inte vara komplett utan ett litet tv-tips under någon av siffrorna. Denna vecka slår jag ett slag för Doc Martin som man bland annat kan se i 5 säsonger på Netflix.  Vi har en sur läkare med blodfobi, en liten by i Cornwall fylld till brädden med galna invånare som ständigt behöver läkarhjälp i någon form. En trofast hund, en faster och så en hel del kärlek. Underbart med andra ord :). Och om man sedan skulle vilja semestra i bästa Doc Martin – stil så kan man boka in sig hos Sea Cove Cottage i Port Isac där serien spelas in och bo i huset Louisa Glasson bor i under stor del av serien. Något för en framtida semester!

Weronicas lista hittar ni här!

Fin start på veckan till er alla!

signature

10 comments

  1. Jag älskar ju Martin Clunes så Doc Martin är en favvo:) Kul att man kan boka in sig där, det visste jag inte! Jättefin lista, och Kate Hudson är den vackraste jag vet så jag hoppas att vi får se mkt fina bilder från Lindex. Kram/tanja

    1. Jag såg en bild på honom igår där han skrattar, typ så där med hela kroppen under inspelningen av Doc M. Underbart :)

      Alltså Kate Hudson, kläderna kommer att sälja som smör! Hon är galet snygg ja:).

      Kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *