En familj {August Osage County}

august102

I helgen skyndade jag mig att se filmen En familj innan Oscarsgalan skulle gå av stapeln natten mot måndag Svensk tid. Jag visste inte så mycket om filmen innan jag gick och såg den och så här i efterhand så var det förmodligen lyckosamt då jag inte vet om jag gått och sett den då. Vi ska inte lura oss här, det här är en riktigt mörk historia. Men det är en himla bra sådan. Och viktig. Filmen handlar om Violet Western, (spelad av Meryl Streep) som under 30 år varit gift med Beverly som en morgon efter frukost plötsligt försvinner och på grund av det återvänder parets tre döttrar till Osage County för första gången på länge.  Meryl är fantastisk som den pillerpoppande mamman Violet som helt saknar spärrar. Och Julia Roberts som Barbara, åh. Må vi se henne i många sådana här starka porträtt i fortsättningen. Jag har klurat en stund nu på vad jag kan skriva om filmen utan att ta bort från storyn, och i och med att det är så svårt att komma på något så tror jag att det är så att En familj är en film som man ska prata mer om efter att man sett den. Det är en film som man till och med behöver prata av sig lite efter att ha sett. Så istället för middag innan filmen, boka in en fika efter istället.

august101

 

Rollistan är en stjärnspäckad sådan, och Julias make Bill spelas av Ewan McGregor. En mycket skäggig Ewan som inte var så lätt att känna igen så jag spenderade större delen av filmen med att fundera på VEM denna mycket bekanta man var? Så kan det gå ja. En familj: August Osage County. Se den!

signature

2 comments

  1. Japp, den var onekligen stark och du har så rätt där att en fika så man kan prata av sig lite om filmen är klokast ;-)
    Kul att se Julia igen – dessutom i en roll som är en av hennes bästa under karriären.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *