Återbruk

 

I Astrids klass har det pratats mycket om återbruk det senaste året, detta har dottern tagit fasta på och letar ivrigt efter nya "roller" för våra saker mest hela tiden. Igår letade vi på nätet efter lite nya roliga idéer. Vi hittade då sajten Real Simple och där fanns kategorin 50 All- Time favorite New Uses for Old Things, lycka för en 9-åring som vill återvinna. Vi enades om två små projekt att börja med, och det blev tavelramen som blev bricka och tändsticksasken som blev ett sykit för resan. Båda mycket söta och girlie, häpp!

 

 

Hos Martha Stewart hittade vi sedan ett sätt att göra skjortor som inte används till kuddar, jag gillar kombinationen här! Astrid vill även gärna prova på att sy sin egen väska i kanvas, men där tror jag att jag måste be mormor ta över då mina sykunskaper inte är det bästa *host*.

 

Med lite tur blir det en pysslig höst i det lilla radhuset!

signature

11 comments

  1. Kanske lite ofint att använda kommentarsfältet, men måste tipsa om MiniMinis grymma värvarutmaning. Värva 10 "gillare" till MiniMinis Facebook-sida så får du ett jättefint halsband. Värva 20 så får du valfri vara ur butiken. Börja med att själv gilla MiniMini.se på Facebook och läs mer om utmaningen där. Kör hårt!www.minimini.se

  2. Roligt med tips på lite lagom enkelt pyssel! Kuddarna var fina, har själv en idé om att sy om gamla stickade tröjor och koftor som inte används längre till just kuddar. Vi får se! Och återbruk, jätteroligt att det intresserar barnen, och toppen att du uppmuntrar!

  3. Sofia: Åh, då ska jag hålla utkik efter den :).KramKatarina: Tack för tips!Johanna: Sådana kuddar har min händiga kompis gjort, så fina! Go for it :).tinajo: Håller med dig :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *