Räddaren i nöden

Hela familjen H älskar soppa av alla de slag. Och vad är inte att gilla,  dels så smakar de ofta mycket smarrigt. Det är dessutom värmande och man kan bjuda många kring bordet för en minimal slant. Sen är det inte så noga med det flesta sopporna utan man tar det man har hemma och så kör man fritt fall med det. Denna tomatsoppa har räddat oss mången hungrig gång då ingen velat åka till affären. 

 

 

Enklare än så här blir det inte! 1. Hacka löken i mindre bitar. Häll i lite olivolja i en kastrull och häll ner löken. Låt det hela småputtra tills löken är nästan genomskinlig och mjuk. 2. öppna en burk krossade tomater och tillsätt den i kastrullen. Fyll sedan nästan hela burken med vatten och tillsätt även den. 3. Lägg i en buljongtärning. I med en nypa socker. Salta och peppra och låt sedan soppan puttra ca 10 min. 4. Tillsätt lite vatten om soppan känns för tjock och fyll sedan på ytterliggare med lite grädde. 5. Mixa soppan slät och toppa den med något du har hemma tex, mozarella i bitar blandat med en klick pesto. Eller lite grillad kyckling. Kanske olivolja och lite chili för hetta. Krutonger och riven parmesan är också gott till. Välj en eller mix av alla. 

 

Den här soppan är så skön för det finns inga måsten för att den ska bli lyckad. Har man inte krossade tomater, kör passerade eller varför inte färska. Ingen grädde hemma, funkar med smetana och creme f också. Fond istället för buljongtärning. Gillar man vitlök i med det osv.

 

Smaklig spis!

 

* Receptet räcker fint till vår lilla familj på två vuxna och ett barn om vi äter bröd till. är man fler så är det bara att dubbla receptet så många gånger man önskar.

signature

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *