Mia x 2


 

Jag bläddradeMia öhrns nya bakbok Macarons, Cupcakes, Cakepops och andra söta bakverk när jag letade lampa på åhléns* härom dagen. Den är så otroligt sockersöt att jag blev sugen på att baka lite mer "pilligt"igen. Under en period förra året så bakade jag nästan varje helg, mest pilliga saker och så en och annan kladdkaka (rätt många faktiskt) för att vi faktiskt skulle få något gott att fika. Alla de där lite svårare recepten var helt sonika för svåra för mig. Speciellt så var det Macaronsen (?) som inte ville sig. Jag tröttnade och kastade in handuken efter x-antal försök. Men nu blev jag sugen att prova igen :). 

 

Jag tänker mig att det faktiskt kan funka denna gång, dels genom att recepten i boken är välskrivna samt att jag hittade denna lista med viktiga tips när man bakar Macarons. Bland annat så har jag inte provat tipset ovan att man ska blanda florsockret och mandelmjölet i en köksassistent. Kan göra stor skillnad tror jag. Nästa helg ska jag baka Macarons igen, men denna helg blir det denna Superenkla Hallonkaka men med jordgubbar istället för hallon denna lördag.

 

Från en Mia till en annan. Ikväll 21.45 visar SVT1 Dyngkåt och hur helig som helst, men redan nu och några veckor framöver kan man se föreställningen på SVT-Play också. Lycka!

{De fina bilderna i Mias bok är tagna av fotograf Ulrika Pousette. Bilden på Mia Skäringer kommer från yourlife.nu.}

 

En riktigt fin lördag önskar jag er alla!

 

*Den vita sidenlyktan är inhandlad och jag älskar den! Glömde tyvärr att köpa till en sladd så jag får återkomma med en bild på den snart.

signature

6 comments

  1. Gillar just Mia Öhrn och hennes inställning till Macarons! Var på macaronskurs med henne i höstas (har säkert sagt tidigare) och det var mkt givande. Har bakat igen och igen sedan dess och nu är det lättare och lättare att lyckas! \nMåste köpa Mias bok, även om jag har hennes (macarons-) recept i några varianter.\n\nHa en fortsatt trevlig helg!

  2. Såg du Mia Skärninger igår? Visst var hon underbart skön -så tokrolig ju så jag satt och skratta högt i soffan! =)\r\n\r\nHa en fin söndag, \r\nJenny

  3. Karin L: Åh sicken lycka att få gå på kurs och göra macarons, måste ta reda på om man kan göra det i min hemstad också :).\r\n\r\nBoken innehåller flera fina recept på smått och gott och är så fin så den är en keeper helt klart!\r\n\r\nMaria: Jag var helt säker på att jag hade en vit sladd hemma så jag slog det liksom ur minnet, attans. Men jag ska lösa det imorgon, så på tisdag blir det bild :).\r\n\r\nJenny: Japp, jag såg Mia först en gång på datorn och sedan en halv gång till på tv. Hon är underbara på alla sätt!\r\n\r\nDet samma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *