Tranetorp köksbord

Jag har bläddrat i den Amerikanska upplagan av  Ikeakatalogen på nätet några gånger och är inte helt imponerad så här långt. Lite samma lika kan jag tycka. Men det brukar å andra sidan reda upp sig när man väl sitter där med den Svenska upplagan i knät, blädder blädder :).

Men en och annan nyhet av intresse har jag så klart hunnit spanat in, bland annat detta matbord som fått namnet Tranetorp. Idag har vi ett Liatorp som vi köpte för något år sedan, men tidens tand har varit extra hård mot detta bord så det är otroligt nött och trist trots sin ringa ålder. Så nu ska här mätas och funderas, sen blir det en tur ut till Valbo för att känna och klämma. Med lite tur så blir det ett nytt köksbord i vitbetsad ek inom kort. Tror det skulle sitta (stå) som en smäck bland allt vitt, svart och grått här hemma. En favorit så här lång är det absolut!

Bild: Eget collage med bild från ikea.com/se

signature

6 comments

  1. Snyggt och enkelt, men vore jag du skulle jag inte lite på Ikea en gång till. Det verkar inte så bra att ett köksbord blir slitet på ett år…. Det kanske finns lika fina bord av lite bättre kvalitet någon annan stans?

  2. Det ska vara samma sortiment både i USA och i Sverige på IKEAs grejer. Det kan skilja lite mellan varuhusen i USA vad de har hemma beroende på att de många gånger inte har lika stora lager men annars ska det inte vara någon skillnad. Håller i övrigt med Eva om att det inte är rimligt att ett bord slits så mycket på ett år.

  3. Eva: Jag är mycket nöjd med det mesta jag köpt på Ikea genom åren, men just detta bord blev en flopp. Fömodligen var det lite skadat redan från början men då såg vi det inte. Problemet är att det inte tål att torkas för då \”sväller\” det upp små \”kratrar\” som inte går att får bort. Ikea säger att det är vi som förstört bordet, men det har jag svårt att tro. Dessutom så måste man ju kunna torka av ett köksbord. \r\n\r\nJag har kikat hos flera leverantörer men inte hittat något som passar både samk och storlek, helst av allt skulle jag vilja springa på ett härligt äldre träbord på loppis :).\r\n\r\nDesiree: Det är mest vitvaror och en och annan pryl som skiljer som jag förstått det också ja. Det handlar nog mest om att man får bläddra i katalogen istället för att klicka i den på nätet :). Riktigt trist med bordet ja, det borde hålla längre än så. Absolut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *