Sommarlov

Sommarlov

Idag är sommarlovets första dag och det firade vi enligt tradition med Amerikanska pannkakor till lunch. I år var  jordgubbarna Belgiska men det var goda de med :).

Sommarlov

Detta är egentligen två halvbra recept som jag slagit ihop till ett ultimat. Jättegoda och superlätta att göra. Mät upp mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Blanda runt med en visp. Knäck  i ägget och blanda i vaniljyoghurten (funkar med neutral och fil också) och vispa ihop till en tjock smet. Smält lite smör i en stekpanna och stek två pannkakor åt gången. Ca en halv dl smet per pannkaka blir finemang.Då detta recept innehåller vanilj så passar de perfekt till bär, grädde och lönnsirap :).

Sommarlov

Min (vår) nya passion just nu är Snapple, både denna Pink Lemonade och Rasberry Peach kommer vi avnjuta många i sommar. Förutom att dryckerna är fint förpackade så finns det alltid med en “real fact” i kapsylen. Idag var det nummer 827 och bestod av: Your skull is made up of 29 different bones. Bara en sån sak, fler hittar du här.Nu ska jag lägga pannan i djupa väck och göra ett arbetsschema för den kommande månadens renovering. Spännande, mycket som ska hinnas med på kort tid ;).Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

13 comments

 1. Vet du! Ofta när jag läser din blogg tänker jag att jag skulle vilja vara ditt barn!!!Hm, det där lät ju lite mysko! Men du gör så mycket fina, roliga grejor för och med din lilla tjej! Vilka barndomsminnen hon samlar på sig! Och tack för att du delar med dig här! Trevligt sommarlov önskar jag er!

 2. Anneli i Madrid: Tack snälla, så glad jag blir :). Jag har en mycket bra förebild här, min mamma firade och firar fortfarande allt som går. Vardagen är fin, men blir en smula finare och minnesvärd med glada traditioner.

  En riktigt fin sommar önskar jag dig tillbaka!

 3. Åh, det såg härligt ut!I vilken del av landet har man fått sommarlov redan?Vi har nedräkning till nästa onsdag!Glad sommar!

 4. annes.se: Mycket gott är det, du får prova i sommar :).

  Kram

  Heléne: Vi bor i Gävle. Kan tänka mig att det är nedräkning nu, vi har haft det samma med någon fom av avancerat räknesystem ;).

  Glad sommar!

 5. Vilen fin tradition!Undrar var ni köper Snapple?Önskar er en underbar sommarlov med mycket sol!

 6. Miri: Alltid fint med pannkakor :). Man brukar hitta dem i de större butikerna på “amerikanska hyllan” denna gång köpte vi på Ica Maxi. De är lite dyra, men om man delar så blir det fest!

  Det samma önskar jag Dig!

 7. Tack för tipset ! Min man gjorde dem till frukosten till familjen i morse. Funkade även med jordgubbsfil i smeten. Oj så gott det var med lönnsirap och färska jordgubbar till.Anna

 8. Jag “snor” receptet och ska testa ! Rekommenderar till dig mini-stekpannorna på Åhléns ! Finns rosa och limegrön. Perfekt för att göra en pannkaka åt gången.Hej svejs från Sundsvall (som får sommarlov på tisdag men så är ju mina ungar för små… så :))

 9. Anna: Så roligt att det smakade :). Nu blev jag jättesugen på att prova pannkakor med jordgubbsfil! Tack för tipset!

  Anna: Absolut, prova på! Låter både prkatiskt och sött, ska kika nästa gång jag besöker Åhléns. Lär inte dröja ;). Tack så mycket för fint tips!

  Åh, njut av att det är “för” små för sommarlov från skolan. Tiden går ju så rasande fort, snart är ni där :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *