Sjätte juni

Igår kväll såg det riktigt mörkt ut för min cheesecake vill jag lova. Poff och platt fall. Det var för mycket smet, det rann, rökutveckling … Ja, det var ingen rolig historia. Men jag fann mig så pass att jag tog en del av den överblivna smeten och hällde upp den i 4 små formar och lät dessa gå med kakan i ugnen.

Nationaldagen 2011

Och miraklets tid är tydligen inte över, en natt i kylskåp och cheesecaken blev helt underbar :). Jag utgick från samma recept som förra gången men använde den nya kesellan med smak av rabarber istället för den naturella. Sen toppade jag den med jordgubbar som jag penslat med lite lönnsirap för extra söttma och lite glans. En smak av sommar som rekommenderas varmt!

Nationaldagen 2011

Hemmet är fyllt med härligt doftande syréner och ute strålar solen och snart ska vi gå ut och fortsätta fixa i trädgården. Men innan så måste jag slå ett slag för de 4 små formarna också som endast fylldes med smeten till cheesecaken och sedan gick lika länge i ugnen. De blev en helt delikat liten dessert av dessa må jag säga. Låt dem bli riktigt kalla och så toppa dem med jordgubbar och krossa några mandelbiskvier tillsammans med lite kanel i en mortel och strö över. Lite lönnsirap passar fint även här :).Njut av dagen!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

4 comments

 1. dessa underverk ser fantastiskt goda ut..jag kan tänka mig att lönnsirap o jordgubbar är en bra kombinationha det gottkram Åsa

 2. Du fick till det tillslut . Ser mycket gott ut . Imorgon är det jag som köper en ask jordgubbar , som bara är mina!Nya kesellan måste också provas. Minns du min jakt på rotting / korgmöbler ? Idag finns en liten glimt av bordet som fyndades på blocket med i bloggen . Nu återstår bara några stolar sen är jag nöjd , eller blir man nånsin det?…Kram Carina

 3. Åsa: Jordgubbar och blåbär är fantastiska tillsammans med lönnsirap, och så lite vaniljyoghurt till det :).

  Det samma!

  Kram

  Postadress Torslanda: Jag vet fortfarande inte vad som hände där på natten, men det var en helt annan kaka som mötte mig där på morgonen. Urgod dessutom :).

  En finfin tisdag önskar jag dig!

  Carina: Jordgubbar går det en hel del här hemma just nu, rackarns så gott det är! Måste köpa nya idag :). Kesellan är mycket trevlig både i cheesecake och muffins.

  Absolut, det minns jag och jag ska nu snabbt som blixten kika in hos dig och spana på fyndet. Well, om man inte tror det i alla fall så blir det så svårt att få avslut på saker och ting. Jag intalar mig att vår rust ska få ett slut, det måste den liksom bara. Man blir således nöjd en vacker dag då saker och ting är riktigt jäkla bra :).

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *