Om att få det mörkt

I vårat förra radhus hade vi löst det lyxiga problemet med att vi har så ljusa nätter i Sverige nu om sommaren. Vi hade det bäcksvart och jag sov som en prinsessa. Nu har vi bara persienner och det finns säkerligen bra sådana, vi har dem dock inte. Det är lika ljust med som utan. Och jag som den lilla kanariefågel jag tycks vara sover inte. Men det är som vanligt, man funderar och funderar och så plöstligt så står det bara klart. Jamen såklart!

Gardin - Ja Tack!

Härom dagen tipsade Frida med Trendenser om denna lägenhet i Göteborg som är till salu. Jag tycker förvisso att den är väldigt läcker, men jag skulle ha svårt att bo med den där insynen. Men tack vare det jag inte gillade så mycket så fann jag svaret på mina grubblerier kring gardin till sovrummet. Det är ju så här jag vill ha det! En grå linnegardin som sitter upp med en järnvajer. Det var ju därför jag köte den där vajern för några år sedan. Lycka! I eftermiddag blir det en tur till Ikea för att se om jag kan hitta en liknande gardin. Samt en kompletterande rullgardin.

Gardin - Ja Tack 2!

Det absolut finaste i denna lägenhet måste ändå vara fönstren. Stora vackra valv! Just breda fönsterbänkar och de där lite extra stora fönstren är det jag saknar mest från min och Johans första lägenhet. Idag har vi svarta [i någon typ av] sten. Vackra, men lite för små. Jag tilltalas också mycket av lägenhetens skjutdörrar, något som stått på önskelistan sedan vi flyttade in här. Jag vill inte byta ut alla dörrar, men de två som går till badrummen. Men där får jag nog drömma vidare ett tag. Vi börjar med gardinen :).

signature

6 comments

 1. Om du ska till Ikea för att köpa grå/beige gardin kan jag tipsa om deras mörkläggnings gardin. Toppen!Kram från en annan kanariefågel

 2. Tänkte precis inflika att Hemtex annonserat om nån mörkläggningsgardin. Själv kan jag inte sova om det inte är TYST och maken inte om det inte är MÖRKT :)

 3. Anna: Den har jag tittat på tidigare, mycket praktisk men de där stora hålen upptill stressar mig lite. Ingen aning om varför :). Köpte hur som en rullgardin på Ikea och linnegardin på Hemtex.

  Johan sover var som helst, hur som helst. Själv vill jag ha det mörkt, tyst och kallt :).

 4. Väcks också varje morgon av solen . Skulle behöva just sådana där sova-på -flyg-ögonbindlar eller vad de nu heter ? Varje år säger jag att vi måste göra något , och varje år menar min sambo att det är för en så kort tid . Han besväras ju inte eftersom går upp klockan 5!Lite nyfiken också om din walk in closet rullgardin med Chanel citatet har tagit form?Du kan ju alltid flytta in i klädkammaren:)!Kram Carina

 5. Carina: En sådan har jag haft, och den funkade fint förvisso men jag blev alltid skrämd på morgonen några sekunder när jag vaknade av att det var lite för mörkt! Aldrig är man riktigt nöjd :). De är lite för effektiva med andra ord.

  Jo, det har gått både bra och dåligt med rullgardinen. Fönstret är smalt och efter ett missförstånd mellan mig och hon som skrev texten så funkade den inte i det fönstret utan just den sitter i kompisens walk in. Antar att hon planerat detta hela tiden :).

  Vi ska göra om det hela i midsommarhelgen, men då kapar vi och textar på plats :).

  Kram Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *