26 maj

Igår på Klockan åtta hos stjärnorna bakade Carin Hjulström en Drottningpaj med bär till efterrätt. Den gjorde mig så himla sugen på smulpaj att jag fick lov att baka mig en egen variant på hennes recept idag. Jag följde Carins recept men fick byta ut lite mot saker jag hade hemma. Till exempel hade jag inga hasselnötter så det fick bli valnötter istället och så hade jag en bit vit choklad hemma, ca 100 g skulle jag tro. Den hackade jag ner i smulet på slutet. Jag hade hallon och blåbär i kylen så det blev jordgubbar till istället för i pajen. Idag åt vi vaniljsås a´la Icas kyldisk men jag tror att vaniljglass passar finemang också. Rekommenderas! (Receptet är glutenfritt men det är bara att byta ut det till vanligt i samma mängd)

Sommarens första paj

Idag kom också mitt efterlängtade paket från Campadre med mixskålar i melamin och ett set dippskålar i porslin. Jag har länge velat ha dessa i min ägo men tyckt att det varit lite väl dyra, men med en fin rabatt så slog jag till :). Man ser knappt glaset på bild, men i det fanns smultroncider (eller fruktdryck med ciderkaraktär som det heter)  från Stockmos. Den måste ni prova i sommar!

Ny byxdress

Astrid kör stenhårt med harmemsbyxor av olika slag just nu. Korta, långa eller i jenastyg. Alla funkar. Sen gillar hon byxdress/jumpsuits också, från H&M samt Pomp de Lux helst sedan tidigare men härom dagen fick hon en ny favorit i denna blommiga från Polarn & Pyret. Så söt! Tillsammans med en kofta och fina sandaler funkar den perfekt på skolavslutningen också. För er som undrat vad Astrid ska ha på sig på avslutningen så blir det denna i år.Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

8 comments

  1. Hej Helena!Åh, jag var och nöp i denna toksöta byxdress idag! Kunde dock inte välja storlek så väntar till imorrn med köpet (inte längre dock- den säljs jättefort tydligen, och det förstår man ju :-).Får jag fråga, hur tänkte du med storlek? Min tjej är drygt 8 år, köper i vanliga fall 134 men funderar här på 140, så kanske hon kan ha den två somrar, det kanske inte gör nåt om den är lite rymlig från början (den är inte för stor uppe vid “rynket”)?Hur tänkte du, tog du en som satt perfekt eller med lite mån?..Tvådelat kan man ju liksom växa lite mer i än en byxdress, om du förstår vad jag menar..Det är verkligen mysigt att fylla på barngarderoben- och mycket lättare än till sig själv (även om man själv också gärna vill känna sig fin..) imorrn ska vi hämta ut dotterns fina träskor från HM :-), hoppas det inte är för riskabelt med träskor till 8-åring, de kanske inte är så springvänliga direkt (men är ju lågklackade och har rem runt hälen..)Ha en finfin försommarhelg!

  2. Tove: Hejsan! Jag tog den storleken hon gränsar till. Hon passar precis i 128 nu så det fick bli str 134. Polarn har dessutom ganska generösa storlekar. Astrids sitter jättefint även om den är lite stor. Så om hon inte gör ett riktigt växtryck tills nästa sommar så kan hon lätt ha denna då också. Summa summarum, en storlek upp fick det bli :).

    Träskor är lite knepigt tycker jag, men med rem är de mycket lockande och ack så fina. Hoppas att de passar även de!

    Det samma önskar jag dig!

  3. Jag såg den söta byxdressen förra helgen. Men tösen ville inte prova den, hon gillar inte rynket upptill… Men vi hittade något annat sött på Name it sedan istället. Ha det bra.

  4. Nilla: Name it finns inte kvar i Gävle insåg jag just, det är lite synd för de har mycket fina kläder där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *