Klipp Klipp

Örtsax

Ok, denna kryddsax är kanske inte den viktigaste saxen i kökslådan men den är bra. Mycket bra till och med tycker jag. Kryddsaxen som var en av  frontfigurerna i  Sommar med Ernst förra året har jag varit nyfiken på länge men inte slagit till på förens nu. Jag har bara hunnit prova den några gånger hittills och dessa gånger har den funkat perfekt. Jag läste för något år sedan att man bara ska skära örter/kryddor med ett snitt för annars förlorar den sin smak. Gulp. Mina hoprullade örtbollar har inte på långa vägar sett ut som Nigellas eller Jamies snabbt hackade med lätt hand, mer som en grön smörja. Men nu är jag på banan igen, ett klipp och basilikan, persiljan och grässlöken är perfekt varje gång :). En finfin morsdagspresent till mamman som har det mesta!Jag köpte min på Cervera för 99 kr. Finns i rött och grönt samt passar både höger och vänsterhänta. Fint så!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

11 comments

 1. Det ser gott ut! I kväll blir det färskpotatis med gräslök från trädgården, men vi får klara oss utan denna fantastiska mackapär. :)

 2. Monnah: Men så långt ni kommit i trädgården! Härligt med egen gräslök redan :).

  Jag håller en tumme så klart för att du klarar dig utan en kryddsax idag, kan bli svårt det förstår jag ;).

 3. Vilken vacker tapet ni har i köket!! Jag kan ock inte hitta vad den heter.. kommer du ihåg vad den heter och var du köpt den?Tack för hjälpen!Mvh Miapssst… radion var ursöt i ditt kök! ?

 4. Stod och fingrade på en sådan sax häromdagen och tänkte när jag lade tillbaka den; äh, ännu en grej som blir liggande oanvänd längst in i någon kökslåda…..eller inte? ;-)//Anna

 5. Jag har också fingrat på en sådan sak på Designtorget ett par gånger. Kanske skulle slå till på en ändå?Är så otroligt nyfiken på fler bilder från slutresultatet av er köksrenovering! Hoppas det kommer sådana snart :)Ha en fin torsdag! Kram!

 6. Barfotsgatan: Det kan ju bli en sån sax på sikt, absolut. Men för nu hänger den framme och används flitigt :).

  Johanna: Eller hur :).

  Cissi: Om du äter mycket örter/kryddor så tycker jag absolut att du ska slå till :).

  Åh jag önskar att det var färdigt, men tyvärr är det inte det än. Det är fortfarande saker som ska målas och vi har inte bestämt oss för vilka luckor vi ska ha. Det står still just nu i väntan på beslut kan man säga. Frustrerande ;). Men när det är klart då blir det bilder :).

  Kram

  Det samma önskar jag dig!

 7. men gud vilken grej, den har jag missat! ett sommar-måste och jag som har cravings på tomatsallad med färsk basilika nu!Kram p.

 8. Kryddersaks var en fiffig greie. Why not?Savner Ernst på tv og håper det blir en sommerserie til med han.du lager så inspirerende blogg må jeg jo også si, virkelig. Ha en fin siste uke/dager i mai. Snart er det juni og da er det virkelig sommer – for meg :)

 9. pernilla: Mycket fiffig! Jag använde den idag också :).

  Kram

  Koselig: Mycket smart :). Ja men det vill man ju veta, Hur blir det med Ernst i år? Jag får googla på det ;).

  Tack snälla du! En riktigt fin vår/sommar önskar jag även dig! Snart är det sommar :).

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *