Tips x 3

The väska!

Det har varit mycket pratande om väskor här på bloggen genom åren. Många fina bilder men få som levt upp till förhoppningarna på plats. Men nu Ä N T L I G E N har jag en ny väska som passar mina behov perfekt. En mycket uppskattad födelsedagspresent igår, skinnväskan från Wera/Åhlens. Rekommenderas!En liten sneakpeak från köket. Japp, det blir åt det lantliga hållet! Imorgon ska det fogas och bänkar ska slipas. Just nu är vissa delar helt obehandlade då det satt skåp hela vägen ner.

Nyckel

För någon vecka sedan gjorde jag en ny nyckel och provade då en nyckel med motiv. Det fanns många att välja mellan men för extra pluspäng hos dottern samt att den snart ska bli hennes så valde jag en hund. Åhhhh säger alla små flickor i kör ;). Ett tips till barnens första egna nyckel. Kostar ca 20 extra.

Favoritvasen

Nästan lika länge som jag letat efter den perfekta väskan, lika länge har jag letat efter en praktisk vas. Ok, nu kanske denna vas inte är den absolt ultimata då den är av modell större, men jag har märkt att det krävs mindre (till antalet) blommor för att fylla denna samt att man inte måste slänga så många fina blad för att den ska få plats. Tänk er denna kring midsommar full med lupiner. Läntar!Veckans snackis här hemma är: Slipa och lacka bänkskivorna eller måla dem svarta med überstark vattentålig färg? En svår fråga skulle det visa sig.Rosa pioner måste vara dem mest ombloggade blomman just nu :).Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

14 comments

 1. Vi har hårdvaxat våra bänkar! Kan rekommenderas, lika tåligt som lack men ytan blir något mer åt det oljade hållet. Hur tåligt som helst.Väskan måste jag kolla in!Fortsatt lycka till med köket : )

 2. Väskan ser jättesnygg ut. Åhléns har mycket fint. Jag har också letat efter den perfekta väskan i flera år, hittade en för ett par månader sedan, som hittills håller måttet.

 3. Åh, pioner, drömmer mig genast tillbaks till vårt bröllop.. Väskan var superfin på dina bilder, spanade snabbt in den på Åhléns, men hade kanske otur med exemplaren på mitt varuhus, den levde inte riktigt upp till förväntningarna här.. Men son sagt- ursnygg på dina bilder, grattis till finfin present! Bra storlek på den med! Grattis i efterskott, hoppas dagen var härlig!

 4. En riktigt snygg väska! Jag som inte brukar gilla brunt skinn, men jag skulle behöva en. Grattis i efterskott! Och tack för tipset om nyckeltrycket!!

 5. Postadress Torslanda: Mycket är lyckat när det kommer till Wera kollektionerna, absolut!

  Bea: Det var det lilla!

  Anna i Stockholm: Hårdvax får jag också googla då :). Tack för tips!

  Annika: Man ska inte underskatta den perfekta väskan :).

  Tova: Väskan är i skinn och då finns det säkerligen olikheter i utförandet, men jag tycker absolut att mitt exemplar ser ut som på bilden. Hoppas du hittar ett annat snyggt ex, kanske den svarta varianten :). Tack snälla jag hade en jättefin födelsedag!

  HomeRiver: Jag har svängt de senaste åren när det kommer till bruna skinnväskor, detta är min första men något säger mig att det kan bli fler :).

 6. Riktigt snygg väska! Vasen är toppen…äger både den mindre och den större storleken och de passar det mesta! Pioner är favoriten, jag väntar på att våra vita ska slå ut…sommarlycka!kram!tina

 7. tina: Den känns som en keeper, Äntligen :). Visst är de bra de här vaserna, jag funderar på en till att ha ute i sommar också. En som det inte gör så mycket att det blir missfärgat av vatten som står. Håller med dig, vackra blommor är sommarens lycka!

  Kram

 8. Supersnygg väska!!! Och fiffig nyckelring med söt nyckel. Jag skulle också behöva en sån där stor grunka på min nyckelring för att hitta den i väskan. Ps. Min nyckel är leopardmönstrad :)

 9. Ida: Den stora nyckeln i gummi har faktiskt förändrat mitt liv, jag får nämligen mer tid över nu när jag inte hela tiden flänger runt och letar efter nyckeln när jag ska iväg. Man slipper ju också stå på bron och tömma ut hela väskinnehållet in för grannarna. Alla borde ha en stor nyckel i gummi :).

  Leopardmönstrad, grrrr! Det får det bli på min med sedan :).

 10. Hej, älskar både väskan, och båda nycklarna. Undrar vart du har hittat den fina stora vita nyckeln (var den i gummi, skrev du?)…håller med tidigare inlägg – behöver en större “hittanyckelnankare” för idag är det som att leta nål i höstack..hahaha…

 11. jane: Nyckelringen (tror jag den kallas) har jag köpt hos Uthuset i Stan här i Gävle. Urbra är den jag behöver aldrig leta efter nyckeln numer :).

 12. ok hos Helena, måste kontakta henne och höra efter om den finns kvar…tack för snabbt svar och urfin blogg. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *