Helg x 4

Idag har vädret varit helt prefekt! Inte för kallt och inte för varmt. Härligt! Det ska dessutom fortsätta sägs det. Vi håller en tumme för det!

Ljus!

Här hemma är vi inte alls riktigt klara med köket än, men lamporna är på plats. Äntligen! Nu med facit i hand så är jag glad att inköpet fick ta lite tid, jag ska försöka lära mig något av det … ;).

bordet 1

Jag har okså hunnit med att flytta runt lite saker här hemma. Det bord som i vanliga fall står i tv-rummet provas just nu i vår tv-hörna uppe. Så nu är jag kluven. Stanna eller gå tillbaka ner i källaren. Jag får fundera på det lite.  Älskar titeln på boken: Apartment therapy´s Big book of small cool spaces. Inspirerande!

Bordet 2

Jag är också kluven till hur vi ska behandla bordet. Det är köpt trärent, kan det heta så? Ja, det är helt obehandlat i alla fall och jag tycker mycket om det precis så. Men vi är fler i familjen och olyckor händer så lätt. Lite saft eller kaffe. Skulle bara. Och så är det inte lika fint längre. Har ni några tips på hur man behandlar det så tipsa mig gärna!

Blommor

Paradisblomman blommar för fullt, igår kom två nya. Så fina! Ett skott från en pelargon som jag inte trodde skulle klara sig men som nu växer så det knakar. Den lapar numer sol i en glasburk som tidigare innehöll kaffe. Fint så!En finfin söndagskväll önskar jag er alla!Fotofrafier: Helena – En mammas dag.

signature

12 comments

 1. Wow vilka jättefina lampor!! Superfint!!! Paradisblomman hade jag på min uteplats förra sommaren, sååå fina blommor!! Bordet är jättecharmigt! Jag tror ett alternativ kan vara att vaxa bordet för att få det mer hållbart! Lycka till!Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

 2. Du har så himla fint!. Man skulle kunna tro att kakdrottningen i Sörmland kopierat dig.Bordet är fint som det är .Men hur lyckas du få glasburkar och växthus ligga kvar så snyggt på bordet?.Det gäller att inte ha allt för yviga gester skulle jag tro!Har ännu inte tänkt ut nån tårta till idag .Retsamt då man ofta bläddrar och drömmer om dom långt innan de är aktuella.Stort GRATTIS idag önskar jag dig kära majkollega!

 3. A House With A View: Ja det sägs att man ska plantera ut den på sommaren och så ta in den när det börjar bli kallt på hösten, jag tänkte prova men med risk för att den inte finns kvar då :). Vaxa låter trevligt, får googla på det :).

  Kram Kram

  Carina: Först och främst ETT STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN till Dig med. Hipp hipp för oss :).

  Tack också för de fina orden ovan. Det blir ju enklare när man inte har en liten nyfiken som scannar av allt man har framme. Åh, Leilas hus i nya FL. Vill ha!

  Håller tummen för smarrig tårta och några väl valda paket till dig idag!

  Kram Kram

 4. Ett stort grattis till dig! 30 är det fortfarande….Otroligt snygga lampor förresten!!! Och vilken fin trollslända!Ha en fin dag!

 5. Hej!Fick ett litet bord av mín morbror för många år sedan om jag LOVADE att inte pingla med det, för det hade alltid sett ut så och skulle alltid se ut så.Jag pinglade med det bara litegrann och lackade det med en ganska matt färglös lack eftersom jag har ett problem med detdär med glasunderlägg och en förkärlek till te och kaffe.Det funkade klockrent. Inga ringar efter muggar och min morbror upptäckte det heller aldrig.

 6. Sandra: Tack så mycket :). Jag sparar på trollsländor och den vita är nog min favorit.Helen: Matt färglös lack låter som en finfin lösning. Ska kolla upp det redan idag, Tack för tips :).

 7. Hej,Du har säkert skrivit det tidigare…men jag hittar det inte. Varifrån kommer de otroligt fina kökslamporna? Precis sådana jag är på jakt efter!! Tacksam för info. /Jenny

 8. Mejsel: Jag tycker den är mycket trevlig att bläddra så slå till på den du :).

  Visst är den :).

 9. Du ska absolut behandla bordet med tvålflinglor. Dom finns bla att köpa hos Norrgavel som behandlar många av sina möbler med det. Det är jättenkelt och blir så otroligt vackert. Alldeles slätt och mjukt som en barnrumpa blir träet men det kan fortfarande andas. Förstör inte bordet med lack eller vax är du snäll. Tack för en fin blog med underbara bilder!

 10. Lisa: Tack så mycket för tipset! Jag är ju lite sen som vanligt så jag ska kolla upp tvålflingorna och hur man gör med dem. Tack så mycket också för snälla ord :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *