Cheesecake

Innan jag slutade äta gluten åt vi cheescake lite då och då här hemma, men på senare tid har jag bara provat en gång och det blev inte så bra tyvärr. De glutenfria digistivekexen blir stenhårda som botten. Så jag la ner. Men nu har jag sett fler och fler recept med en botten gjord på mjöl (som jag byter till glutenfri då) och havregryn. Så jag tänkte prova några varianter under våren/sommaren och med lite tur så hittar jag (och med lite tur till ni med) snart en ny favorit. Jag gillar kombon vitchoklad/jordgubbar så jag börjar där. Receptet kommer från nya nummret av Lantliv mat & vin.

Cheesecake

Hur man går tillväga med kakan kan du läsa här om ni är sugna på att prova. I tidningen tipsar man också om en rabarberkompott som smakar gott till. Denna variant har jag provat tidigare och den blev riktigt god. Jag passar också på att slå ett slag för Lantliv mat & vin nummer 4 i stort, ruggit bra nummer detta. En keeper!

signature

9 comments

  1. Hej!Mitt tips när det gäller cheescake är att helt enkelt strunta i botten! Oftast gör jag den frysta varianten och den går nästan alltid hem hos stora och små.// P

  2. P: Aha, att strunta i den helt alltså? Tänk den tanken har inte ens slagit mig, men det kan man ju så klart gör också ja. Tack för tips :).

  3. Eller: testa en som jag brukar använda till en LCHF chokladcheesecake.150 g nötmjöl (brukar ta hälften mandel hälften hasselnöt)50 g smält smörtrycks ut i form och gräddas ca 8-10 min i 225 grader.

  4. Jenni: Jamen smart där också, då blir botten lite som Almondy misstänker jag. Jag skriver ner detta i min lilla bok också. Tack så mycket :).

  5. Tyvärr tål jag allt som kommer i min väg, och just cheesecakes har jag aldrig vejat för!Kan tänka mig att man skulle kunna fräsa på lite müsli, som man lägger sen i botten. Lite smält smör i stekpannan , kanel eller annan krydda och ner med müslin.Sann vardagsglädje när Lantliv mat och vin dimper ner. Blir det cheesecake på måndag?Carina

  6. Carina: Lyllos dig, det är rätt drygt att inte tåla saker hit och dit. Speciellt när det kommer till gosaker. Ni är ju så uppfinningsrika, härligt! Jag har en müsli med blåbär i som jag brukar köpa, får prova med den nästa gån jag köper den. Tack för tips!Jajamen, det är tanken det ja :). Du då?

  7. Så sant! Lantliv mat & vin nummer 4 var en riktig keeper. Här tåls det inte mjölk, men flera av våra bekanta är gluten så jag brukar göra en botten på: 300g riven mandelmassa,2 ägg och 2msk kakao. Detta gräddar jag i en smord o mjölad form i 175 g ca 20 min, sedan gör jag den tänkta cheesecake smeten ovan på. Det blir perfekt!trevlig helg!

  8. erika & Ellinor: Tack så mycket för era tips som nu finns i en receptbok nära mig :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *