Blue

Sist det var tapetkaos här hemma då gällde det sovrummet, Nu krisar vi lite i hallen. Jag har snöat in helt på att vi ska ha en blå tapet där. Hittade dessutom en helt undebar blå tapet i början på sommaren hos målerifirman som hade en lite inspirationsutställning. Problemet var att tapeten var inte märkt, och nej jag frågade inte vad den hette. Aj, så jag bannar mig själv för det nu ;). Vi har letat reda på några tänkbara på webben i eftermiddag:

Tapeter Tapeter

Cole & Son: Deras härliga Malabar har setts i otaliga inredningsreportage. Jag är lockad, mycket lockad. Sandberg: Blå och samtidigt varm och inbjudande. Gillar. Clarissa Hulse: Den här tapeten påminner lite om den vi hade från Sandberg i förra radhuset. Visst den är lite mer intensiv, men känslan i färgerna känns bekant. ECO: Äldre, men jösses så fin!Sovrummet kom av sig lite när de tapeter vi bestämt oss för gick ur produktion. Vi tapetserade hela rummet i vitt och inväntar en ny grön skön tapet. Det får ta sin tid. I hallen så krisar det lite, när en garderob flyttats så bjuder väggarna på hål och andra trista omständigheter. Inget man vill komma hem till varje dag med andra ord. Imorgon ska tapet väljas och beställas. Skoj :).Bild: Eget collage med bilder från ovan länkade företag.

signature

12 comments

 1. Cole & Son och Sandbergs är mina favoriter. Jag är så glad över att blått äntligen gjort sitt intåg i inredningen igen! Inte för att jag har hakat på färgtrenden “vitt överallt”- jag har fortsatt älska blått alla år sedan jag först blev intresserad av inredning för många år sedan. :)

 2. säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då )http://smyckestokig.blogg.se/

 3. Tycker alla är fina, särskilt ECO. Sandberg känns som den är lite tidigt 90-tal sådär och kommer säkert bli jättetrendig inom en snar framtid (vad jag tror i alla fall!).

 4. Halloj!Har Sandbergstapeten i min hall. Jag har den vita varianten och jag älskar den! De blanka fina bladen bildar ett mönster som ger liv utan att ta över. Vi har ganska många öppningar dvs fönster, dörröppningar och inte så många stora hela väggar vilket var svårt med ett större mönster. Jag är röstar på Mikaela även nu. :)Lycka till med letandet!

 5. Hej!
  Alla är ju snygga så det är inte lätt att välja men varför inte gå förbi målerifirman och fråga efter den “ursprungliga” tapeten?

  Sofia: Jag har gjort det i efterhand, men troligast är att det var en utgående tapet. Så den slank mig ur näven tyvärr./ Helena

 6. Kul med nytt i hallen!Jag är också väldigt sugen på att tapetsera om och lägga in klinkers vid dörren i vår hall. framför allt nu när regn, rusk och snö väntar. Med nya tapeter känns hela rummet nytt!

 7. Det är en djungel att välja tapet, men ack så roligt när man hittar det man vill ha. Jag har två rullar Anemone från Boråstapeters Linné-serie som väntar på att komma på plats i tv-rummet. Kökstapeten från Intrades Amore di Colore ska hämtas hem i helgen och sen återstår att välja en tapet till hallen också. Jag har varit så försiktig när jag budgetrenoverade hall och tv-rum och alla rum går i vitt eller äggskal med brytande väggar i brunt, beige eller gråskalan. Nu kände jag när jag valde till köket att jag vill ha mer färg. Det är så lätt att bli typiskt skandinavisk och gå på det neutrala så till det vita köket med svart/rostfritt i vitvaror blir det en riktig färgklick med en orange vägg och en fondvägg i mönstrat (http://www.orsei.cz/uploads/gallery/amore_29.jpg). Tröttnar man är det bara att tapetsera om och få ett nytt rum. =)

 8. Hej,

  Hittade din blogg när jag sökte på Gävle. Sak flytta till stan så småning om, förmodligen till efter nyår. Vi känner ingen där ännu. Undrar om du skulle kunna tipsa om bra områden att bo. Vi söker hus. Kan tänka mig både bo i stan och lite utanför, området får styra. Gänra lummigt, lugnt tryggt.

  Ps. Jag blev förtjust i Clarissa tapeten Ds.

  Åsa: Så roligt att du ska flytta till Gävle, här är mycket trevligt :). Det finns många fina områden, men mina favoriter är Strömsbro, Hagaström, Villastan, Fridhem och Sörby. Hör med en mäklare. Lycka till!/ Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *