Limbo

Jag hade bestämt mig redan innan vi åkte till målaributiken igår. Egentligen så hade jag bestämt mig redan när jag var hos tandläkaren sist och såg denna fina bild som jag lite diskret drog ur deras tidning. Förlåt. Hemmet tillhör Rachel Griffiths som spelar Sarah Walker i Brothers & Sisters. Väggen in till badrummet är tapetserad med Cole & Son:s Malabar, vit med finaste blå botten. Ja Tack!

Favorittapeten

Vi mätte och räknade, tittade och funderade. Vi kör, Vi tar den! Men så lätt gick det såklart inte … Det visade sig att denna tapet inte bara är ovanligt fin, den har lite ovanliga mått också. Så vår lilla vägg som skulle ha klarat sig med en rulle i normala fall behövde nu en halv våd till. Det vill säga, 819 kr för 24 cm. Där är vi nu. Ska vi go helt crazy och lägga dessa pengar. Eller ska vi gå vidare?Just idag vet vi I.N.T.E … Ridå.Tips på smarta lösningar mottages tacksamt, lite låst i tanken just nu ;).

signature

17 comments

 1. Fin tapet :)
  Min tanke är att ni kan skippa tapet en bit in vid varje sida av väggen (måla där i stället) och på så vis få en “ram” runt tapeten. Ev. släpper man samma mått både upptill och nedtill också.

  Eller så kanske planerar ni att ha något fint på väggen och kan spara lite tapet på det.
  Här en idé jag själv blev jättesugen på: Kolla:
  http://www.favoritsaker.se/art.asp?id=3670&func=nyheter&varuid=
  Fast då rök ju pengarna där istället ;)

  Lycka till!
  /Pernilla

 2. Investera i en rulle till tycker jag, tapeten är så vacker, kanske du kan tapetsera insidan på något skåp med resten? Eller klä några skokartonger för fin förvaring? Lycka till!

 3. kör på den den är jättefin!! Använd de överblivna bitarna till att tapetsera någon möbel, ett skåp eller en pall eller så. Ljuvligt att ha fina tapetrester tycker jag :)

 4. Forstår ditt dilemma, men jeg hadde gått for tapeten. Det er jo tross alt en vegg du skal se på hver eneste dag.Kari :-)

 5. Precis sol Pernilla tänkte jag föreslå att måla en vit ram. Eller så kan du kanske annonsera efter en överbliven tapetbit:)

 6. Annars har jag ett par rullar den gråsilvriga varianten som jag tänkte sälja billigare. ;)

  Lena: Det hade ju varit ett bra sätt, OM det inte vore för att jag snöat in på den blå & vita. De ska vara just den. Men man Tackar för tips :)./ Helena

 7. Retsamt men bara att gilla läget……har själv råkat ut för samma sak för ett par år sedan. En kostnad som jag aldrig tänker på numer….bara på hur vacker tapeten är…..Kram

 8. Jag råkade ut för precis samma sak. Personalen i butiken hjälpte mig att räkna och jag fick beställa tre rullar, istället för vad jag trodde två, för att få den där halva våden.När jag hade tapetserat färdigt så hade jag en rulle över och den gick inte att lämna tillbaka eftersom det var beställningsvara.Men jag har alltså en rulle över samt en våd på ca 19×300 cm.Hör av dig om du är intresserad och kan offra 5 cm :-)

 9. Kör så det ryker!!! Tapeten är sååå snygg!Det är surt när det blir så.. vi har också råkat ut för det och jag tycker att det ändå var värt det när den satt uppe.. =)Lycka till!Kram Mia

 10. Hej Helena!Klart snyggast! Kör! Angående knopparna så hade jag bara två kvar och du behövde 6 till köksön. Kommer dock in nya knoppar från Lisbeth Dahl inom en snar framtid, kanske något som passar? Mvh Charlotte

 11. Ja vi beställde alldeles för många rullar av Jungle Leaves från Cole&Son så nu har vi 2 rullar över.
  Ska man sälja dem?
  Men jag tycker att antingen gör du som som dona blogg har skrivit eller Sandra. Tapeten ska du bara ha.

  Kram LiseLotte

  LiseLotte: Om du inte har någon använding för dem så lägg ut dem på Blocket el dyl. Jag köpte två rullar Pip så :).Kram/ Helena

 12. Alla: Tusen Tack för alla era tips. Vi kör, vi tar två :).Om någon vecka hoppas jag kunna visa upp nya hallen. Den ska tapetseras, en vägg ska på plats och så mitt jobb. Lull & Fix! Återkommer!Kram

 13. vad härligt att det blev den , den är så himla fin! vi överväger också det motivet i en hall, fast i en annan färgställning. väntar med spänning på ditt resultat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *