Hylla

Det här blev ett långt inlägg som egentligen bara handlar om små justeringar och någon detalj Men dessa små justeringarna har ändå gjort stor skillnad för rummet. Vi börjar från början, så här såg det ut när vi köpte. Och så här några månader senare. På båda bilderna så ligger det tre golvplattor på hyllan, det saknas tapet och listerna väntar på färg. Så här ser det ut idag:

Idag1

Nu är tapetseringen i kapp och när sittbänken byggdes blev det lite mdf över till två hyllor med fasade hörn. Nu känns det mer färdigt. Golvlisten är numer vit så klart. Så var jag med på ett hörn också. Hej Hej!Tavlan kommer från CanCan och rådjuret Anyhow.se.

Idag2

Här är vi alla med, Astrid, kompisen Madde och så jag :). Nog om detta. Det trängs en hel del på denna hylla, vissa saker står oftast här och andra passerar snabbt. Lådan från House D är perfekt som förvaring så den stannar kvar. X:et lika så. Jag fick ett ryck och skulle börja samla på sifoner, men de var så svåra att hitta så jag la ner efter en. Matchade den med en liten vas från Ikea istället. Orkidér är skira och fina, dessutom så står den pall att inte vara i direkt solljus. Cred!

Idag3

En hög med böcker till. Jag är en sucker för maffiga böcker med fina bilder. Boken längst ner om Audrey Hepburn är en dublett, den ligger lite på vänt. Ett nytt bort eller hylla att pryda. Jag gillar alla böcker i högen, men den som skänker mest användbar inspiration är Country Living:s Storage Style. Trollsländor spar jag också på, just den här är bland de finare i min samling tycker jag själv.Sakta men säkert går rusten vidare här hemma. Fortsättning följer .Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

12 comments

 1. Anna: Med lite tur så blir det bättre och bättre här hemma i alla fall. Vet inte om jag är så bra på detaljer och så, Men det glädjer mig att du inspireras så klart :).

 2. Åååh, lös mitt problem… fick två posters från CanCan till min födelsedag men får inte tag på ramar till dem som passar. Har du de stora bilderna, eller de mindre? Vad har du för ram till?Tack för fin blogg…

 3. Anne: Jag har den stora och den passar perfekt i Ikeas Ribba, den mindre passar sämre som jag uppfattat det. Men då det är ganska mycket vitt runt om så går det … Om man inte är perfektionist :).Det andra allternativet är att lämna in den hos tex Gallerix eller dyl och då få den perfekt.Tack för att du läser :).

 4. Hej Helena, du har ett underbart hem och alla dina små stilleben är så vackra, jag får verkligen lust att göra om här hemma. Jag har två frågor:- varifrån kommer den fina metallkrukan som orkidéen står i?- på en tidigare bild här i bloggen såg jag en skylt (?) med en 5:a på det mindre svarta skåpet, varifrån är den? Jättefin. Ha en skön dag!

 5. Jag har tre sifoner till salu! =) Alla är gröna och i samma stil som din, dock lite olika nyanser, form och spraymunstycke. Maila om du är intresserad! =)

 6. Sandra: Så roligt att du blir inspirerad, det glädjer mig :). Krukan kommer från Blominghome.se, men de ser ut att ha slutat med dem. http://flitigafredrika.se/ har också haft dem, men de tycks vara slut just nu. Men hör med dem så kanske de kan ta hem.

  Skylten har jag köpt hos Uthuset i Stan här i Gävle. Hör med Helena om hon har någon kvar, har hon det så skickar hon säkert gärna om du inte bor i stan.

  http://uthuset.com/

  Lycka till!

  Anna: Se där, låter lockande men måste nog klura lite först. Jag hade liksom lagt ett samlande på hyllan till familjens stora glädje … Jag funderar som sagt :).

  Tack för tips!

 7. Hej,Älskar din blogg. Hade jag bara hälften av din energi….Men ibland så blir jag till och med förvånad över mig själv. Går lite i skov, under tiden läser jag bloggar och inspireras. Tack!Jag skulle precis fråga samma sak ang CanCan så jag tar en annan fråga istället.Dina Torsdagskollage är alltid så fina. Får man fråga hur du gör, behövs ett speciellt program, eller? Kan man läsa sig till på nätet?Jag har nämligen tänkt att skriva en önskelista till jul (38 år gammal/ung !!!!!), lite inspirerad av dig.Jag skulle själv uppskatta att få en sådan önskelista att uföra min julshopping efter; mycket tydlig och sedan har man bild med personliga kommentarer. Trevligt. Mycket lättare att hitta i butiken. Så jag tänkte mina nära och kära skulle få ett litet inspirerande kollage, både av mig och dotter:)Med vänlig hälsning,Moa

 8. Moa: Tack för fina ord, så glad jag blir :). Jo men visst är vi 38 år ung? kan inte tänka mig annat ;).Så roligt att du gillar collagen, jag hade ett på G idag men så bröt det ut lite allmän kaos så det får bli till imorgon sitället.Jag anväder Photoshop, kan inte hela programmet utan små gobitar här och där. Om man inte har Photoshop så finns det flera bra program att ladda hem och anväda istället. Tex Gimp:http://www.gimp.org/Jag har försökt använda Gimp själv men då jag är van med PS så går det sådär för mig. Men om man är ny så går det galant sägs det. Maunal ska finnas också.Varmt lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *