Stämplar

När jag flyttade till min första lägenhet så fick jag en stämpel med namn och adress av min mamma. Den använde jag flitigt under de 12 år som jag bodde kvar. Nu är lägenheten sedan länge såld och jag har varit stämpellös sedan dess. Det finns massor av olika företag och personer som gör dessa stämplar, den ena finare än den andra. Men jag fastnade för de som finns hos Esty:

Stämplar

1. Denna känns enkel och stilren. Den kursiva texten ger den karaktär. Ca 151 kr och skickas från USA.2. Från samma leverantör kommer denna. Same same, men lite olika. Ca 151 kr och skickas från USA.3. Etiketten känns rolig, här händer det något.  Ca 130 kr och skickas från USA.4. Som en vintage biljett, kul om både man och hustru vill stå med. Sorry J, denna gång står jag dock solo ?. Ca 114 kr och skickas från USA.5. Enkel och jättesnygg! Ca 167 kr och skickas från USA.6. Tjejig och fin. Kanske min favorit just nu. Ca 142 kr och skickas från USA.7. Stilren och rund. Man borde inte tröttna på den här i första taget. Ca 117 kr och skickas från USA.8. En tjejig till, passar mig då jag är galen i väskor! Ca 167 kr och skickas från USA.Detta var 8 favoriter av 47 sidor. Nu till det svåraste, Att välja ;).  Stämplar blir utmärkta presenter. Med adress (som ovan) till den som nyligen flyttat eller med namnet till den privata bibliotekarien till exempel.

Finaste stämpeln

Jag tittade länge på dessa, de är mumma för en nörd som jag sannerligen. Men jag tror det blir svårt att uppfatta mitt namn och adress då det är så snirkligt. Lite synd är det allt. Här hittar ni fler bilder!Alla stämplar visade sig komma från USA. Risken med det är ju om det blir tull. Med andra ord, bör man räkna in det i priset och bli glatt överraskad om man slipper. Kom även ihåg att fråga om man kan få ÅÄÖ om det behövs.Bild: Eget collage med bilder fyndade via esty.com.

signature

21 comments

 1. Åhh vad fina..jag skulle gärna med vilja ha så klart men tullavgifterna är inte lockande:) Hur gick det med brösrost frågan? Beställde du?kram på dig!

 2. Sarah: Visst är de härliga! Jag har bestämt mig för att det ska bli mer snigelpost från och med nu. 4 & 7 är finfina.

  Välkommen tillbaka från semestern btw :).

  Mia: Nu behöver man ju inte få tull, det beror ju på så mycket. Hur det packas och vem det sedan ska passera är ju avgörande. Jag misstänker att detta ser ut som ett brev från en kompis när det kommer, men jag törs inte lova :). Jag har både fått och inte fått på beställningar från USA om man säger så.

  Jag har inte slagit till än, blivit lite girig och letar fynd! Snart så :).

  Kram tillbaka!

 3. Nilla: Visst är den! Rejält förtjust i den.

  Jag gjorde förresten den där morotskakan med passionsfrosting som du tipsade om tidigare. Ja gjorde den igen vill säga ;). Denna gång var det till upprposfikat på Astrids skola. Tror de gick hem, Astrid älskar dem hur som så Tack igen :).

 4. Men åh vilka fina och roliga stämplar, en sådan måste jag bara ha! Vilket underbart inlägg med ett fantastikst tips. Vad glad jag blev nu!KramAnna

 5. Visst var de fina, alla de du hittat men… Det finns flera svenska ( nordiska) företag som gör superfina personliga gummistämplar å då slipper man tull på riktigt. Leveranserna från svenska företag brukar bli kortare med. Hos många företag kan man göra sin egen stämpel helt från scratch också.En viktig sak att tänka på om man beställer en egen personlig stämpel… Jag vet flera tjejer som gjort misstaget och beställt stämplar med sitt eget namn och i sin egen handstil, dvs de har gjort sina egna signaturer, så som de skriver på viktiga papper etc… Urklantigt! eftersom det går att stämpla så att det ser handskrivet ut å på så vis förfalska namnteckningen.

 6. Martina: Mycket tjusiga :).

  Anna: Härligt att du blev glad, det gör mig glad :).

  Kram

  ANNAANNA: Visst finns det stämplar på närmare håll, så sant. Men jag har inte riktigt hittat någon som känns personlig. Jag tar jättegärna emot tips om du känner till fina.

  Tror också det, man ska hålla sig till rätt så enkla raka linjer. Annars är risken stor för kladd. Tanken med min stämpel är främst att den ska användas som AVS på kuvert. Signaturen fortsätter jag skriva själv :).

  Anneli: Var så lite så :).

 7. Vilka härliga stämplar! De ska jag definitivt kolla in. Hittills har jag sluppit tull när jag har köpt saker från Etsy, som du säger så ser ju breven mer ut som något mellan två vänner inte som något man har köpt! Tack för tipsen!

 8. Marie: Jag har också sluppit, men man vet ju aldrig. Jag klickar och håller tummarna i helgen :).

  Det var så lite!

  Fru A: Mm, det är frågan det! Alla må vi ha en personlig stämpel, det är en fin känsla :).

  Linnéa: Precis, det är ju så härligt med handskrivna brev i fina kuvert. Fram för mer snigelpost!

  Tusen Tack för fina ord :).

 9. Hmm…mina favoriter är nog 6 och 8. Möjligtvis även 7 som känns väldigt stilren, men svårt att se adressaten (och egentligen samma sak med damen, men den är ju så snygg!)

 10. Hej!
  Vi blev mycket sugna men fick vid beställningen beskedet att de inte skickar stämplar till Sverige!? Skumt.
  Nu får vi kolla om vi hittar några bra svenska dito.

  Sara M: Jag har hört både och, någon skickade och någon ska nej pga tull som jag förstod det. Jag har tittat i Sverige och inte lyckats så bra, så tipsa mig gärna om ni hittar något bra ställe. Jag scannar UK just nu för allternativ :).Lycka till!/ Helena

 11. Hej, blev så inspirera av detta inlägg så jag hoppas att det är ok att jag länkar tillbaka till dig från min blogg — http://janesdreams.blogspot.com/ — Har beställt från flera olika säljare hos Etsy och har aldrig ännu betalat någon tull ännu, många gånger beror det nog på att denna typ av brev och små paket ser ut som om det kommer från en privatperson mer än ett företag. mvh J?

 12. HejTack för tipset, beställde en stämpel (en med alla i familjens namn runt och efternamn samt vår nya adress i), blev kanonbra, kom fort, ingen tull. Supernöjd, stort tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *