13 augusti

Idag är det fredag den 13:e, men så här långt är det bara spilld saft som gått lite illa här. Vi får hoppas det stannar där ;).

Fredag1

Efter all målning så kom vi av oss lite här hemma, men för några dagar sedan så var borren framme igen och några saker till kom på plats. Denna überbra hyllan från House Doctor fyndades hos Helena på en rea för rätt länge sedan. Den hade ett skadat hörn och ett finfint pris, men ingen plats. Nu sitter den vid matplatsen och väntar på att fyllas med viktigtheter.

Fredag2

Lampan till mitt arbetsrum (hörna) har också stått i påse rätt länge. Men nu är även den uppe och den sprider det sötaste skenet på kvällarna från sina blommor. Den är inhandlad hos Indiska, ständigt detta Indiska hos mig. Jag vet :).(Svårt att få till en bild som gör fägerna rättvisa när det är motljus).

Fredag3

När vi passerade Iittalas outlet i Sundsvall så hoppades jag på andra sorteringen på de fina Vitriini-askarna. Men de höll samma lika pris även där. Så det fick bli den lilla klara till att börja med. i den ligger min förlovningsring samt vigselring. Båda är tyvärr lite för stora numer så jag törs inte ha dem på mig. Jag har länge tänkt att jag ska ta reda på hur man kan lösa det, till veckan ska det ske!

Fredag4

De bästa fynden gör man hemma! Denna låda hittades på landet för något år sedan men då hade jag ingen använding för den. Nu har jag flera: Förvara CD-skivor, sätta upp i nya köket och fylla med te och annat småplåck, förvara pelargonerna utomhus om sommaren, fylla med pocketböcker , eller badskum mm i det blivande badrummet i källaren. Var den en hamnar så ska den rengöras och slipas lite först.(Jag har fått lite förfrågningar om vår planlösning och vad som rymms på de olika planen, så här är det i stora drag på entréplan. Jag lovar visa hela när vi renoverat köket i höst/vinter).

Fredag5

Denna underbara Hallonkaka har jag provat en gång i sommar redan, imorgon ska den bakas igen. Men denna gång ska jag göra som på bilden, använda ett smörpapper i botten. Den fastnade rätt rejält sist. Det kan dock bero på att jag bakade den med glutenfritt mjöl. Smaken var dock ljuvlig även om kakan inte var så snygg. Denna måste ni prova! Hipp hipp för helg Alla fina!?[På tisdag börjar skolan igen, Just i detta nu undrar jag var sommarlovet tog vägen? Det sprang förbi 2010]Fotografier: Helena – En mammas dag

signature

6 comments

 1. Den där hyllan från House Dr har jag spanat på ett tag, den är helt underbar ju. Likaså lyktorna.Jag har också Vitriini, de är beroendeframkallande. Har två genomskinliga i olika storlekar!

 2. Ylva: HD är mycket duktiga, vill ha det mesta från dem tyvärr ;). Den stora Vitriinin var också mycket fin, jag vägde för och emot ett bra tag. Men jag misstänker att det är som du säger, man vill ha fler. Den rosa … ack så fin och ack så dyr. Nästa gång så :).

 3. hej,
  tips ang dina ringar… jag hade samma problem med mina – att de blev för stora – men man kunde bara inte ta in dem hursomhelst för att stenarna kan “poppa ut” då (om du förstår;-) Guldsmeden satte då två små guld bollar inne i ringen som håller den på plats, det känns inget när jag har på mig dem, funkar toppen:-)

  Ha en fortsatt härlig helg,
  mvh Liselott i Lkpg :-)

  Liselott: Vilket jättebra tips, Tusen tack!/ Helena

 4. Fiffig förvaring, finfin lampa och fantastiskt litet smyckesskrin. Bäst är ändå sockerlådan, själv har jag min som nattduksbord medan maken får hållas med en smörlåda. :)

  Åh, och lite hallonkaka får jag nog allt testa. Funkade alltså fint med glutenfri mix? Om än lite kladdig då ;)

  Lillstrumpan: Funkar jättebra med den glutenfria mixen. Den blir lite som up side down cake, den blir liksom lite omvänd men det gör ju inte så mycket. Den smakar jättegott och i helgen toppade jag den med grädde och garnerade med bär. Prova :)./ Helena

 5. Yippie! Fler bilder från ert hem! Kan inte säga något vettigt tyvärr, det bli bara goooggooogaga…. ;) Älskar ert hem!

  Sofia: Så roligt att du gillar, Tack :)./ Helena

 6. vilken fin ljusslinga – vart kommer den ifrån?

  Martina: Den är av märket House Doctor. I våras fanns den att köpas lite här och där. Men nu hittar jag den inte tyvärr. Hoppas du har bättre tur!/ Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *