Att gro en trädgård {2}

Som jag skrev i inlägget tidigare så planerar vi att göra det fint på baksidan under våren. Slow Gardening kommer att vara till stor hjälp när det kommer till diverse odlingar. Och denna bok tror jag mycket på till själva utformningen. Med namnet: Personliga radhusträdgårdar av Christel Kvant torde den passa perfekt för jobbet :).

Trädgård 4

Radhusträdgårdar är små och förutsättningarna för deras utformning är likartade. Därför kan det när man flyttar in i ett nytt radhusområde kännas svårt att få till något som känns personligt. Men i områden som funnits några år kan man se hur varje trädgård utvecklas åt sitt eget håll.Vi har ungefär dubbel yta baksida nu i det nya radhuset jämfört med det förra. Det är dock fortfarande rätt litet. Och precis som det står skrivet i bokbeskrivningen så ser det lika ut för oss alla i området. Det ska bli mycket spännande att se vad grannarna hittar på med sina baksidor också. Om jag uppfattat det hela rätt så är det många som ska återställa efter omdränering.

plantera 5

Troligen så prioriterar vi inte stenlagd gång och växthus denna gång :). Växthus är annars något jag drömt om länge. Ett som ser ut som det på bilden, svart stål med klara fönster. Härligt! Något som ligger lite närmare i tid är ett hörn eller kanske en stor blomlåda där blandade (läs tåliga) blommor i olika färger och storlekar samsas. Jag drog igång en sådan låda första året i förra radhuset också, men jag valde blommor på utseende allena. Gick så där ;).

Plantera 6

Den här bilden gillar jag mycket. Trädgårdarna ser både privata och personliga ut trots att de ligger så tätt. Avskilda med hjälp av höga och täta häckar. Radhusen på bilden ligger i Helsingborg och är byggda i Engelskstil. Snyggt!Bild: Pressbilder från nordstedt.se.

signature

4 comments

  1. Tack för tipset om boken som verkar jättefin! Vi går själva i radhustankar, och då är det inspirerande att få tips om hur man gör så att huset och trädgården sticker ut från resten av längan!

  2. De engelska radhusen i Helsingborg är verkligen f a n t a s t i s k a! Jag kommer därifrån och hade vänner som bodde i ett av dem. En egen oas – mitt i stan o c h nära havet. Kan det bli bättre?

  3. Cecilia: Precis, man hoppas att denna bok gör att man i alla fall kan få sticka ut lite :). Håller en tumme för radhus!Postadress Torslanda: Blir helt matt, Nej det blir inte mycket bättre än så :). Jag låter mig inspireras istället för att bli galet avundsjuk … :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *