Endings

Vi vet att allt är påhittat av duktga killar & tjejer vars enda jobb är att komma på nya plots varje vecka som gör att vi vill se mer. Vill veta hur det går, vi lever oss in. Men inget varar för evigt, alla serier tar slut en dag. Ok, inte The Days of Our Life samt några soaps till. Men det flesta tar slut. Vissa i all hast som Cahsmere Mafia & Lipstick Jungle, där ingen av serierna fick några värdiga slut pga kristider i Hollywood. Andra hade alla förutsättningar för att säga adjö på ett fint sätt, men lyckades sådär. Fraiser och Vänner till exempel. Sen har vi de som lyckades, de som sa Adjö med rörande bravur. Det finns fler, men dessa är de jag minns bäst:

The end

Sex and the city: På en minut och femtitvå sekunder fick vi frid. Mr Big: s riktiga namn var John och han var på väg. Jag grät hysteriskt …. :).Dawsons Creek: Det är fem år senare och de möts igen i Capeside på ett bröllop. Joey + Dawson eller Joey + Pacey, det är frågan till sista sekunderna. Lycka! Tårar … Sniff.The Oc: Serien började bra, sen gick det utför ett tag och sen knöts den ihop på det finaste vis. Cirkeln var sluten. Jajamen, tårar :).Cold Feet: En av de absolut bästa serier jag sett. Slutet är sorligt, men hoppfullt på en och samma gång. Fint!Nästa serie på tur att säga Adjö borde vara One Tree Hill, vi vet inte riktigt än. Men det har länge spekulerats i att säsong 7 ska vara den sista och avslutande. Om det blir så sänds sista avsnittet 10 maj i USA. Må det bli ett lyckligt slut, må vi få gråta massor :). Har ni något favorit slut? Eller kanske en serie som ni inte vill ska sluta?Bild: Eget collage med bilder från imdb.com.

signature

11 comments

  1. Där fick du med tre av mina favorit serier: Dawsons Creek, Cold feet och Sex and the city. :) Lika ljuvliga alla tre och lika sorgligt när de tog slut. Men som sagt så måste ju allt ta slut, även det man älskar. Vissa serier lämnar man bakom sig medan andra bär man med sig i hjärtat alltid. En serie jag med spänning ser fram emot att se slutet på är “Lost”. Varje gång jag tror mig ha räknat ut hur det hela slutar så sker det en twist av något slag. Ser därför fram emot sista säsongen. Att äntligen få veta.Ha det så bra! Kram Lotta

  2. Serien Coupling (BBC) hade också ett jättebra slut. Steve och hans flickvän får barn och när han ser barnet säger han att han borde känna något men inte känner något alls – tills han ser in i barnets ögon: “And then, oh my, I became someone else completely…” Japp – tår i ögat!

  3. Tess: Jag såg inte ett enda avsnitt på tv, utan gick direkt på boxen. Men min första var inte textad så det blev en till vad tiden led. Urbra serie som jag kan se om och om igen.

    Helena: Av någon anledning har jag sett just det avsnittet, men jag har inte följt serien. Kanske skulle ge mig på Coupling efter Ghost Wisper som jag sveper nu om kvällarna.

  4. Jag älskade Cold Feet. Den hade verkligen alla ingredienser som behövs för en intressant serie. Jag gillar slut som får en att tänka eftert men ändå vara nöjd med hur den slutade. En del har ju slut där man tänker: men nej, å nu då? Inte kul, om det inte ska komma en fortsättning förstås :)Kram!

  5. Anneli: Håller med dig, slutet ska vara öppet nog för egna funderingar men samtidig göra tittaren nöjd. En balansgång av rang får man anta :).Kommer det en fortsättning vill man ha en rejäl cliffhanger …. Love!Kram

  6. Världens bästa serie (sitcom) någinsin är ju Seinfeld och det slutet går inte heller av för hacker. I äkta Seinfeld anda hamnar alla fyra i fängelse. Lysande.

  7. sofia: Jag har inte sett serien, men jag har läst om slutet och det lät helt fantastiskt. Jag borde titta på den serien också.

  8. Tusen tack för ett underbart inlägg! Å vilka minnen. Efter sista avsnittet av Cold Feet rusade jag ut från sommarstugan och ringde bästa vännen. Dålig mobiltäckning tvingade mig att stå på ett berg och vi grät och grät. Och pratade om livet och vad som är viktigt. Om kärleken.TACK för att du påminde mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *