Glass{igt}

Glass

Så ofta jag hinner så brukar jag titta på Halv åtta hos mig på TV4 på vardagskvällarna. Denna vecka tycker jag att det är lite tamt, och fisken med banan och curry igår är kanske inte något som jag är så där jättesugen att bjuda familjen på. Men på det stora hela tycker jag programmet är mycket trevligt och inspirerande. Det finns dock en sak som jag funderat på när jag ser dessa program och det är hur vi äter vår glass här hemma. Jag erkänner, Jag har aldrig i mitt 37 – åriga liv gjort min egen glass. Jag har köpt all min. Finns säkert många anledningar till det om vi benar i det, men främst är det pga att den hemmagjorda glassen jag smakat varit isig och rätt så trist (Förlåt …). Då det inte varit så gott så har jag valt att hänga vid frysdisken och välja glass där isället. Jag har dock förstått att jag måste ha fel här, det är hemma fixad glass som är Det! Vet inte hur många gånger jag hört deltagarna i Halv åtta hos mig säga – Är glassen inte hemmagjord blir jag besviken!Min fråga är således, gör ni er egen glass? Och om ni gör det, blir det godare?Den fina bilden hittade jag här.

signature

14 comments

 1. Japp, jag gör egen glass (men köper färdig då och då också) med hjälp av min underbara glassmaskin. Utan en sådan är det ju ingen höjdare med hemmagjort men jag måste säga att jag fullständigt älskar att göra egen glass. Oerhört gott, roligt och man kan välja smaker själv. Jag har svårt att tycka att det är gott med majoriteten av den köpeglass som finns, efter att ha börjat med egen. B & J och andra lyxglassar är det enda som är i den klassen.

 2. Det pratas mycket glass i bloggosfären nu! Måste vara vårsolen… ;o)Jag gör egen glass när jag vill bjuda på en riktigt läcker, fräsch efterrätt och ibland på sommaren när andan faller på! Det är verkligen så härligt med smaken och känslan – inga tillsatser, bara rena fina råvaror. Knepet för att slippa isighet är att KOKA sin glassmet först, och att inte ha i för mycket juice/vätska o.dyl.Här är mitt eget recept – http://juliannies.blogspot.com/2010/02/citronglass.html

 3. Nej jag går på köpeglassen. Men om jag hade en glassmaskin så skulle jag definitivt göra min egen. För den blir himla krämig och god! Men vi har ingen i sortimentet och då skulle jag ju behöva vara otrogen (eller något?)… men om ni inte skvallrar så kanske det snart hamnar en hemma hos mig ändå…

 4. Vilken fantastiskt fin blogg du har. Man blir glad när man tittar in så det gör jag gärna. Vad gäller glass så har jag en glassmaskin som jag nästan aldrig använder. Det är som så många andra maskiner man har, tyvärr. Nu har du inspirerat mig och jag kommer att damma av den och göra egen glass./Anneli

 5. Hade jag en glassmaskin hade jag nog troget stått där och “bakat” glass i mängder. Det verkar ju vara både roligt och gott. Speciellt bra känns det ju att man slipper äta en massa kemikalier. Dessutom måste det ju vara mycket bättre för dom små, då kan man ju själv bestämma sötman, smak och även om man vill ha den ekologisk. Hm, skulle kanske investera i en sån maskin.

 6. Nä, jag köper glass! Men visst skulle det vara trevligt att kunna göra glass någon gång, jag tror dock att en glassmaskin är då ett måste.Ha en finfin onsdag!

 7. Alla: Stort Tack för alla era kommentarer! Jag måste ju bara prova att göra min egen glass efter att ha läst hur gott ni tycker att det är :). Jag håller absolut med om att det är bra att kunna välja smak och innehåll i glassen själv. När det kommer till B&J så ser jag genom fingrarna med det mesta, men annars är jag noga med att den glass vi köper inte innehåller allt för mycket sött och konstiga ämnen. Har inte hittat någon som är helt ok än dock.Jag blir givetvis otroligt sugen på en egen glassmaskin nu också, men det är ju som några av er kloka redan påpekat. Det är en apparat till som ska få plats. Men denna gång kanske det är värt det :).Eva: Man tackar för recept!Anneli: Heja! Tusen Tack för fin kommentar också.?

 8. Jag fick en glassmaskin i födelsedagspresent (efter att ha önskat mig en). Min man var oerhört skeptisk över denna apparat och undrade om den skulle stå och damma i skåpen. Men han kan inte ha haft mer fel. Glassmaskinen används flitigt här och glassen blir fantastisk! Denna blogg har många fina hemagjorda glassrecept; http://www.smaskens.nu/

 9. Glassmaskin behövs inte och den hemmagjorda glassen är tveklöst godast!Så här gör jag världens godaste dajmglass:4 äggulor och 1 dl socker vispas hårt. Tillsätt 1 msk ljus sirap och 1 tsk vaniljsocker. Vispa 4 dl vispgrädde till gränsen att den skär sig. Blanda allt med 4 bitar hackad dajm. Häll upp i form och ställ i frysen.

 10. Malin: Låter helt underbart, jag ska lobba för en egen i födelsedagspresent också :). Tack så mycket för receptlänk.Marie: Tusen Tack, ska provas redan till helgen. Låter jättegott då jag älskar dajm :).

 11. Vi hade glassmaskin med eget kylagregat hemma när jag var barn och den glassen går inte att nämna på samma dag som en del av köpeglassarna. Tyvärr är det nog så överlag att vi ätit såpass mycket lågkvalitativ glass i Sverige att de flesta tror att det är på detta vis glass ska smaka och är nöjda och glada när dom får en bit Vinetta.Jag hade nog också blivit lite besviken om jag blivit bjuden på GB-glass i en matlagningstävling. Däremot hade en skopa häagen dazs vanilj som tillbehör i en dessert fått godkännt. Usch jag är en riktig glasssnobb ;-)

 12. Anna – karin: Jag vet ju inte hur riktigt god hemmagjord glass smakar än, men i väntan på så är det Häagen Daz, B&J samt en tysk jag inte minns namnet på just nu tyvärr som gäller. Tre smaker och dyl klarar min mage inte av, så de slipper vi här hemma :).Efter helgen får vi se om jag också skulle känna mig en smula besviken om det serverats köpeglass ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *