Favoriter

Gudfaderns pastaPasta är favoriten här hemma om maken får välja, vad som helst bara det är pasta med en skvätt grädde i grunden är filosofin. Efter att vi kört same same länge nu så var det dax att prova ett nytt för oss obeprövat recept, det blev Gudfaderns pasta. Det blev succé! Lövbiff har ju numer en tendens att vara lite seg, men igår var den mör och fin. Tillsammans med grädde, parmesan, champinjoner och i vårat fall liiiite vitlök. Mums! Rekomenderas varmt.Efter att ha tittat på Monika Ahlberg prata Julia Child hos Malou i Efter 10 fastnade jag framför finaste klippen på You Tube. Det blir som det blir är ledord och vad gör det med ett litet misstag. Blir det inte det ena, Ja då blir de det andra! :) Härliga Julia, måste pallra mig iväg och se filmen snarast.Har ni någon favorit kock? Matlagningsprogram, kokbok eller matmagasin? Vad får dig att drömma om [och då och då också göra] stordåd i köket? Berätta gärna :).Bild: Bild från kokboken Husmorsorna, kludd från undertecknad.

signature

5 comments

  1. Jag måste säga att just Husmorsorna-boken är en av mina favoriter just nu. Just därför att den är så opretentiös och härlig. Man får ju också så mycket annat till livs mellan recepten och de smarta veckomatsedlarna (med roliga små kommentarer mellan recepttipsen).En riktig humörhöjare.Skall jag baka åker alltid Leilas “A piece of cake” fram. Just nu är jag insnöad på muffins/cup cakes och filmjölksbrödet med massor av gott i.Bullar har inte varit min starka sida, men Leilas recept på kardemumma-snurror har gjort att jag lyckats få supersaftiga och jättegoda bullar – älskade av alla. Hett tips!

  2. Hej, hej!Jag har haft kokboken Husmorsorna i min ägo sedan förra julen och har lagat massor ur den…jag älskar den! Dessutom har jag “förfört” flera väninnor med recepten och de flesta av dem har nu skaffat en egen! Kanske dags att starta en klubb? ;) Flera av pastarecepten är supergoda; missa INTE Pappa Agis mozzarellasås eller Penneskål, några av mina favoriter! Kan bara instämma med Wilma; jag har också lyckats med kardemumma-snurrorna…fast jag gör modell vanliga bullar istället…och de blir vansinnigt goda!Tack för en bra blogg!

  3. Wilma & Anna R: Tack så mycket för era kommentarer. Instämmer med er om att Husmorsornas kokbok är otroligt bra. Man hittar alltd något att laga efter en stunds bläddring i den. Många skratt på vägen får man också :).Pappa Agis pasta har jag provat men penneskål har vi kvar att smaka inser jag. Måste vi göra snabbt dårå :).Cupcakes är mumma, vi är stora fan här hemma av dem. Kanelsnurror ska jag absolut testa också. Astrid & Johan älskar bullar och jag bakar typ aldrig det. Bot och bättring med andra ord där med :).

  4. Detta kan vara det första tillfälle då jag kommenterar här. Läser ofta och gärna, och med stor behållning!Jag har två böcker av matskribenten Mette Ankarloo, som jag ständigt återkommer till, med mer eller mindre jämna mellanrum. “Medelhavsm,at för svenska kök” respektive “Maten hemma”. I övrigt är matlagningen och bakningen för mig en hobby, helt enkelt det roligaste jag vet. Jag spånar gärna kring veckans middagar uder helgerna, men får ofta blixtar av inspiration bara genom att gå in i en mataffär.Annars tycker jag att matbloggar är ett av de bästa sätten att inspireras!Vill helt fräckt passa på att flagga för min egen sådan:www.smaskens.nu

  5. Annika: Så trevligt att höra från dig :).

    Spännande, jag har mycket dålig koll på Mette Ankarloo. Jag ser omslagen på böckerna framför mig, men mer är det inte idag. Jättekul, något helt nytt för mig att inspireras av.

    Jag är precis som du, älskar att laga mat och baka. Jag slappnar av som bäst då. I min mapp med matbloggar ligger din blogg Smaskens, den är jättefin :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *