Regndroppar

RegndropparDet händer inte mycket här idag, vi slappar inne medans regnet fortsätter smattra mot fönstren peridosvis. Det är grått och kallt, tittar man ut så tror man att det är oktober. Jag har tröttnat, jag är sådär vuxentråkig som dottern säger. Det ÄR kul med regn mamma, man kan hoppa i pölar, göra värsta geggamojjan i sandlådan och så kan man räkna kalla droppar i ansiktet. Man känner livet i sig ju :). Vi enas om att vi tycker olika i frågan och sorterar tidningar, urvuxna kläder och eventuella leksaker som kan ges bort till lite yngre barn. Vi pratar om saker vi tycker om, saker vi saknar och vad vi ska hitta på i sommar. Plötsligt inser jag att det är faktiskt kul med regn, man kan vara inne utan att känna stressen att fixa och dona ute. Man kan mysa runt i mjuka kläder hela dagen lång. Man kan ha en spontan picknick på en filt i vardagsrummet med en glad tjej och två nyfikna katter som sällskap. Man får tid att stanna upp, rå om och lyssna. Jag tycker mycket om regnet idag, kanske imorgon också men sedan hoppas jag att det vänder så vi får sitta ute i solen och spela Fia med knuff och dricka saft.En riktig råomvarandrahelg önskar jag er alla!

signature

11 comments

  1. Åh, visst är det så! Förstår precis vad du menar med att slippa känna stressen över allt som ska göras ute. Eller stressen över att man faktiskt “ska” vara ute bara för att solen faktiskt skiner. Låter som om ni har en superskön dag! Här blir det rabarberpaj i soffan och din goda vaniljsås.

  2. SORRY, ju mer regn desto mera längtar jag till andra breddgrader. Ser INGET positivt med regndagar- *Emigrerar snart* Är det detta vi längtar till 10 månader om året :(

  3. :DJa, och så kan man ha äventyrsbad i badkaret med duschen som vattenfall!Men vi vill inviga vårt nya parasoll!!!!Kram på er i regnrusket!

  4. Nilla: Ibland må man se det fina istället för det trista. Hoppas ni haft en fin helg trots idogt regnande.Camilla: Absolut, man får lov att ta det för vad det är. Tack :).lillstrumpan: Ibland är det skönt att inte har något direkt val, Vi har haft en jättebra helg trots att maken jobbat och vi har varit lite hängiga. Hoppas pajen och vaniljvispen smakade :).alice: Du har många med dig om du tar flykt från regniga Sverige, grannarna här bokar utlandsresor för fulla muggar :). Men om vi tänker så här då, förra sommaren så kom sommaren tidigt men slutade abrupt i slutet på juli ty då kom regnet. I alla fall var det så i Gävle. Om vi nu håller ut lite så kanske vi får njuta sommarvärme från midsommar fram till början på september. Jag hoppas i alla fall på det :).Håll ut, ty efter regn måste det bli solsken!Sienneis: Äventyrsbad i badkaret det låter inte illa alls det, får vi prova nästa gång det blir innehelg :).Och jag vill få en anledning att köpa ett parasoll ;).Kram KramBloggsatt: Grattis till nya sajten!Vintage Fairy Tales Rebecka: Helgen blev mycket fin vädret till trots, hoppas er blev det samma. Idag är det grått, men inget regn so far :).Idéverkstan: Visst är det, hoppfullt på något sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *