Ditt & Datt

The Curiouscase of Benjamin ButtonJapp, då var skolavslutningen avklarad. Barnen fick sjunga Idas sommarvisa för varanda i gymnastiksalen och sedan för oss föräldrar lite senare, själva trodde de att första svängen var en övning :). Inte så skoj kanske men detta regnande gav inte så många alternativ. Sången är sjungen, 6-års är över och om några dagar stundar sommarlov för Astrid. Vi får lov att tro på bättre väder till i mitten på nästa vecka, just nu är det allt bra grått och trist utanför fönstren i Gävle. Då får man hitta på saker att göra inne istället, shoppa till exempel. Astrid som varit näst minst (kortast & yngst) i klassen har växt så till den milda grad i vår att vi idag insåg att hon inte har ett enda par byxor som passar längre. Bara att ge sig ut och leta upp lite nya. Det ska bli kul, Vi gillar att gå på stan och shoppa dotten och jag :).Ikväll blir det film för hela slanten, Benjamin Buttons otroliga liv har äntligen kommit på DVD och då jag älskade filmen när den gick på bio ser jag nu fram mot en riktig högtidsstund ikväll då den ska ses om. Detta är typiskt en film som man antingen gillar massor eller så hajar man inte grejen med den. Jag hajar, makan inte så mycket om vi säger så :). Förutom det eller den uppenbara orsaken till att haja: Brad Pitt så gillar jag alla kloka saker som Benjamin B säger:Along the way you bump into people who make a dent on your life. Some people get struck by lightning.Some are born to sit by a river. Some have an ear for music. Some are artists. Some swim the English Channel.Some know buttons. Some know Shakespeare. Some are mothers. And some people can dance.Så sant!En annan glad nyhet som nådde mig idag är att Floden blev mitt liv släpps som DVD-box 5 augusti. Jag minns den serien som det var igår, Sigrid Thornton var min Julia Roberts innan Julia. Dessutom  tyckte jag så mycket om namnet Sigrid så när jag var ung och drömde om mina framtida barn då hette de Sigrid och Astrid. En Astrid har jag, om det blir en Sigrid i framtiden det återstår att se.En härlig dag i regnet önskar jag er alla, nu ska här shoppas!Bild: Eget collage med bild och citat från imdb.com.

signature

12 comments

 1. Benjamin Buttons är så otroligt bra! En underbar må bra film med mycket tänkvärt! Då får du en mysig kväll! Kram Milla

 2. Milla: En till som hajar :). Visst är den bra, nu vill jag bara köpa nya byxor till dottern, Köpa taitmat (som dottern önskar idag) och sedan slå mig ner i soffan och njuta. Sådärja, Du har precis fixat en höjdarkväll stod det i mejlet från Discshop när jag förhandsbokade filmen. Så sant :).

  Kram

 3. Det låter som om skolavlutningen i Gävle & Göteborg bjöd på samma “härliga” väder! Nu vill vi att det blir sommarlov på riktigt….!

 4. Jag gillar oxå den filmen , men fy vad jag grät när jag såg den..( skönt att jag hade en scarf runt halsen som “tår-uppsamlarre”…)Ha de gott !

 5. Linruz: Lyckliga du, en högtidstund väntar dig :).Kram KramMarias Kakburk: Gör det, den var lika fin från soffan som från biostolen. Kanske lite finare till och med ;).Vanilla: Huga ja så trist, det var skolavslutningar över hela landet som regnade bort :(. Idag är det studenten som gäller och efter massor av regn så börjar det klarna upp, hoppas hoppas att de får en finfin eftermiddag :).Japp, det finna vädret det är DAX att komma fram NU!Åsa: Tårar ack så många tårar ja .. Härligt på något sätt i alla fall :).Johanna: Instämmer, fantastisk!

 6. benjamin button, den filmen var hur tråkigt som helst… tre timmar slängda rakt åt pipsvängen MEN, citatet är fint! :)

 7. Marre: En till som håller med Johan då ja :). Den är ju lite lång filmen så gillar man den inte måste det ju vara en mindre mardröm. Men vi gillar ju båda citatet, det måste tyda på att killen som skrev boken inte var helt ute och cyklade i alla fall :).

 8. Tyckte den var otroligt seg, samma sak tyckte göbben..Men grabben som är 23 har sett den 2 ggr och ska se den 1 gång till.(säkert det är oss det är fel på ) heheVad var det för citat jag missat om filmen ??

 9. alice: Jag tror att man måste vara upplagd för denna typ av film. När jag såg den på bio så gick jag in i salongen i tron att jag inte skulle gilla den då trailern var så skum. Men tji fick jag :).Citat är det som står i mitten av inlägget, det om att vi alla är olika. Vi tycker om olika saker, men vi är ändå samma på något vis. Ett citat fyllt av hopp.Hehe, då smider din son och jag samma planer då :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *