Depp & Skoköp

Mama got new shoes.Jag trodde att det skulle bli så mycket lättare i år, det är ju en sak att sluta på dagis en helt annan att sluta 6-års. I alla fall i teorin. Nu är det liksom över, min lilla flicka börjar bli stor och till hösten så börjar hon skolan på riktigt. Jag finner mig sittandes här och deppar i år igen, lättrörd som få och tittar tillbaka på bilder från tider som passerat. Fina tider, härliga tider som nu ska bli nya tider. Jag får helt enkelt inse att födelsedagar som kommer och går tar jag mycket bättre, det är skolavslutningar som får mig en smula ur balans. Igår inhandlades en illsöt sjömansklänning med Hello Kitty emblem på H&M till imorgon. Det blir silvriga prinsesskor och stickad kofta från PoP. Söt är bara förnamnet. Efter onsdag väntar ca en vecka på fritids och sedan det efterlängtade sommarlovet med pool, lek och landet. Lycka för både stora och små tjejer :).Mitt i all denna självömkan (för det är precis vad det är) hittade jag finfina skor att klicka hem. Två nya fina skor är nu på väg hem till mig. Jag håller tummen så den blir blå att mina skumma fötter ska komma att trivas i dessa mjuka skinnskor från Park West samt de flätade träskorna från Moheda. Träskorna har jag spanat på länge men inte riktigt kommit till skott med att leta upp dem i butik för att prova. Nu ska här jobbas några timmar, fotografering står på schemat idag och när det är klart ska det bakas tårta. Ingen skolavslutning utan Jordgubbstårta :).Bild: Eget collage med bild från have2have.se.

signature

6 comments

  1. I hear you sister!Små underbara barnen sjunger, uppklädda & så förväntansfulla och glada! Blir rörd bara jag tänker på det!Hoppas på sol!Kram och glöm inte näsdukar ;)

  2. Jag tycker det känns lite jobbigt att min lilla pojke snart måste flytta från sin “småbarnsavdelning” till syskonavdelningen ;-) Alla dessa förändringar är nog inte värst för barnen alla gånger…Hoppas ni får en fin avslutningsdag!

  3. Får en klump i halsen…Min lilla tjej är bara fyra så det är ett tag kvar…Jag ska verkligen försöka njuta så länge det går och tänka på det klockan halv tre på natten när hon inte vill sova ;-)

  4. Känner så igen mig fast jag är “ett år efter” från förskolan till förskoleKLASS oj så stort och jobbigt — för mamman, ungen min längtar.Skolavslutningar är alltid något speciellt tycker jag man får liksom gåshud över hela kroppen. Fina kläder, ljuva visor av små gullvippor/gullgossar, blommor och jordgubbstårta det är väl ändock något speciellt som man SKA få gåshud av eller hur? Men sen var det där med tåren i ögat den måste man nog hitta ett sett framöver att hålla för sig själv annars blir man väl snart en “pinig mamma”.. usch vad tiden går fort gäller att njuta den här och nu och till det kan behövas både ett och två par “trösteskor”, de här ser ju ut att vara perfekta sådana;);)

  5. Alla: Visst blir det lite kris för oss mammor när vi inser att våra små inte längre är så små. Huga, hela dagen igår var som ett enda långt kval tycker jag. Men idag när dagen väl var här, ja då gick det hur fint som helst. Ingen tår bara smil. Så Ampa, jag klarade mig från att vara “pinig mamma”. Första gången i och för sig, och det berodde förmodligen på det usla vädret som tog udden av stämmningen, men i alla fall. Jag klaradet det :).

    Vi får helt sonika hålla ut vi mammor, bryta ihop lite smått ibland över tid som gått och sedan åter se fram emot nya fina äventyr. Dagis blir blir till 6-års som blir till skola som blir till en större skola som leder till ytterligaren en stor skola som leder till kärlek som leder till jobb som leder till barnbarn till oss. Ja typ så i alla fall. Har vi tur får vi vara med och njuta hela vägen, ty var sak har sin tid och med barn väntar en ny tid runt hörnet hela tiden.

    Heja oss mammor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *