Orkidé [4-Ever]

FuskisOrkidén är en av mina favoritblommor, jag gillar dem vita eller svagt rosa. Många har inhandlats under åren och lika många har slängts när blommorna dött och stäglarna torkat ut. Den senaste jag köpte har jag bestämt mig för att vänta ut, den ska få en chans att åter prunka. Men i väntan på dessa nya blommor såg den rätt så trist ut – Göm den bakom en gardin, säger mina vänner med gröna fingar. Vattna den lite då och då så får den nytt liv igen om ca 6-månader. Nu är jag ju inte typen som kan njuta av väntan och förväntan på det viset, jag vill ha resultat snabbt. Så det blir en kombo, blomman får vara kvar, i krukan har jag stuckit ned en [fejk] orkidé stängel som står upp med hjälp av en orkidépinne. Om man inte går fram till den och känner på den så tror man att det är äkta vara, hon har lurat flera redan :). Dagens tips, Fejk it!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

21 comments

 1. I våran lilla vrå: Nu kunde jag ju inte heller hålla våran vid liv, det är därför jag fejkade den :).

 2. Bra tips! Brukar också alltid bara kasta så fort dom blommat, känns lite länge att vänta 6 månader på att dom ska blomma igen men det där skulle ju funka. Var har du köpt dina?

 3. Nina: Jag köpte den fuskiga orkidén på Plantagen för ca 100 kr och pinnen kostade ca 30 kr. De kostade som en liten orkidé med andra ord, men håller en evighet :).

 4. Vet flera som gör precis som du. Håller med dig att det känns evighetslångt att vänta i 6 månader på nästa blomma.kram kram

 5. Jag ÄR typen som väntar ut mina små älsklingar men kanske skall jag inhadla lite fejk för det ser onekligen mer trevligt ut än när det är tomt :-) är de från Sia?

 6. Jag känner som tur är inte alls igen det här problemet. Mina phalaenopsis blommar nonstop. Min största har 4 stänglar o jag tror inte den varit utan sen jag fick den för 3-4 år sedan. Om jag får klaga lite så skulle jag verkligen vilja plantera om dem, men då de blommar jämnt blir det inget med det, lyxproblem iofs.

 7. Ps. Krukan o fatet var riktigt snyggt, vet att jag sett liknande fat på cosas.se, men inte så stora tyvärr. Vart kommer dina ifrån?

 8. Snyggt och Smart:-) Jag har faktiskt just nu en orkide här hemma som jag har väntat ut…första gången jag har orkat med det.:-)

 9. Jag fick en orkidé i present för ett år sen som jag inte riktigt gillade i början så jag vanskötte den lite och tänkte “den dör nog snart” men tusan vad den har blommat! Den har blommat konstant (och bara me roch mer för varje vecka!) i ett helt år. Och nu gillar jag den riktigt mycket så jag är glad att den inte dog. Idag har den 18 blommor!

 10. Linruz: Jag kan tänka mig det ja :).

  Kram Kram

  Louise: Duktiga du som väntar ut dina orkidéer :). Lite fusk kan man ju faktiskt få kosta på sig medans man väntar, stängeln kommer från Plantagen men finns nog liknande lite var stans.

  Catarina: Lyckliga du med gröna fingrar :). Jag har kompisar som säger samma sak som du, ” – jag förstår inte hur du bär dig åt Mina bara blommar”. Well, mina gör det i och för sig rätt länge också men när de dör jag då går det snabbt ;).

  Krukan med fat är en present från en kompis, den levereades med en ursöt blomma i som inflyttningspresent för ca 5 år sedan. Den inhadlades då på Interflora, som jag tror har liknande även idag.

  Cybertjejen: Här får hon slita bra hårt om hon ska får bort dem, prova :).
  Vi har två katter som kör samma taktik som din dotter, dessa i plast lämnar dem inga “ät mig” vibbar alls.

  Victoria: Härligt, jag ser fram emot att även min ska orka blomma en dag igen. Heja Dig som höll ut :).

  Fias Kastruller: Absolut, Fej it :).

  ida: Jag har hört det där tidigare, man ska egentligen inte bry sig så mycket om dem då blir de finast och håller längst. De är så fina när de fullkommligen haglar blommor och knoppar om dem. Jag förstår att du är glad nu att din lilla kupp misslyckades :).

 11. Åh, smart att sticka ner den i den riktiga orkidéns blad! Det måste jag göra. Jag har ioförsig näst intill gett upp hoppet om att min ska blomma igen. Vi fick den i jan 2006, och sedan dess har den inte blommat mer :-) men bladen är gröna och fina.

 12. hej!Älskar dina små illustrationer, t ex biet vid orkidén och andra små detaljer. Förlåt min nyfikenhet men var hittar du dem eller ritar du dem själv? Jag tycker även du är jätteduktig på att hitta fina typsnitt som du lägger in i bilder osv. Ställer samma fråga där…. var hittar du dem?Hoppas du kan dela med dig och inte tar illa upp av mina frågor.mvhLotta

 13. Johanna: Absolut, lura på du också :). Känner igen det där också, gröna fina blad men inga nya blommor. Men plast kan du lita på, hej så de blommar :).

  Lotta: Tack så mycket för dina fina ord, det gör mig så glad att du gillar mitt pill :). Inte tar jag illa upp inte, du gogglar free fonts för typsnitt och free dingbats för små illustrationer. Du kommer att få en uppsjö att välja mellan.

  Lycka till :).

 14. Ha! Nu fick du mig att få en idé för mina avsomnade orkidéer! Jag gillar inte de som ser vissna ut och jag har inga gardiner jag kan gömma dem bakom. Jag har nu köpt fusk, tyvärr fann jag inte fina orkidéepinnar, men det ser ganska fint ut ändå!

 15. Hej!Vad gäller både typsnitt och bilder/dingbats hade jag nog hoppats på lite mer än att jag kan “googla”… för det har jag ju redan gjort eftersom jag ääääälskar typsnitt och illustrationer. Har samlat på mig många. Ett lite mer handfast/exakt tips kanske?Vad jag använder dem till, ja, än så länge är det mest en samlarhobby och inspiration, dvs en fin omskrivning för ofärdiga projekt…. ;o)Din orkidé är definitivt en inspiration, då gröna fingrar saknas. Blir nog ett besök på Plantagen inom kort….mvh Lotta

 16. Lo: Härligt, visst ser det roligare ut med en blomma i väntan på även om den är av plast. Pinnen är från Plantagen, men sägs finnas även på vissa Ica Maxi. Står den av sig själv är det snyggast tycker jag, men det gjorde inte min ;).Lotta: Aj då, jag har helt ärligt inga konkreta tips på sidor då jag googlar själv när jag letar nya teckensnitt. Jag har inga sparade sajter som jag alltid besöker eller så. Jag brukar dock mest prova teckensnitt under kategorin handskrivna. Om det är dingbats det gäller så söker jag på ämne som intresserar mig just då. Det tar tid att hitta roliga teckensnitt, då det finns såååå många och de flesta av dem är trista. Ledsen att jag inte var till mer hjälp här.Ofärdiga projekt är jag dock urbra på :).

 17. Hej Helena!Tack för toppentipset med att sticka ner en fake-blomma bland bladen på orchidéer som tappat sina blommor! Jag har nog upp emot sex stycken som står här ledsna och inte har några blommor kvar…..ska genast gå ut och handla lite fake-blommor =)Hoppas allt är bra!Kramis Anna

 18. och du….jag har faktiskt lyckats hela TVÅ gånger att få en orchidé att blomma igen och vad många blommor det blev! De blev ännu finare andra blomningen så det kan vara värt att vänta på! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *