Gör din egen [del 4]

VaniljvispSå var helg plus bonusdag slut och så här tillbaka i vardagen så kan jag bara beklaga mina smulpajer i söndags. Det gick helt åt pipsvängen, om det berodde på mig eller på receptet ska jag låta vara osagt men det färdiga resultatet efter en massa hårt slit med termometrar och dyl var en sorglig syn … Och smaken ska vi bara inte tala om :(. Jag fick göra om och göra rätt, så jag gjorde den tidigare prövade pajen och till den så vispade jag ihop vaniljvispen från Elisabeth Johanssons bok Smulpajer. Den går ursnabbt att göra och smakar himelskt, ni bara måste prova!Vaniljvisp2 äggulor2 msk florsocker1/2 tsk vaniljsocker3 dl gräddeVispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i blandningen. Klart!Jag serverade även denna paj i små glas och toppade sedan med vaniljvispen. Enligt maken och svärmor var detta den godaste efterrätten ever :).

signature

9 comments

  1. Åh vad mumsiga pajerna såg ut! Men vad trist att utfallet inte riktigt blev som det var tänkt… (Tål du havregryn eller bytte du ut dem mot annat?) Kan ju vara lite lurigt det där med varmvispad maräng, temperaturer och annat. Hoppas du inte ger upp iaf utan att du vågar testa någon mer gång! Receptet på vaniljvisp ser spännande ut, måste testas i dagarna! =)

  2. lillstrumpan: Jamen visst såg de delikata ut, de är det säkert om man lyckas med den också. Men lite mäckigt var det allt med marängen, jag får öva på varmvispad maräng helt sonika :).Jag tål ren havre till viss gräns, jag kan inte äta havregrynsgröt varje dag men ibland när det vankas kakor och paj då funkar det finemang!Vanilvispen är lovely och lätt att fixa, sånt gillar jag :).

  3. Jaaa vad bra med en vaniljvisp som man lätt fixar själv – av någon anledning missar jag ofta den där lilla tetran i kyldisken nämligen – så det här receptet skall snabbt sparas och kommer säkerligen snart till användning. Vad less man blir när man tror det ska bli på ett sätt och ser fram emot det och resultatet blir helt galet. Det är verkligen tur att du har lite beprövade recept att ta till då:):)Ha en bra vecka trots regn, där bakom molnen så finns solen det vet vi ju och regn behövs verkligen också.Kram å hej

  4. Åååå, känner igen det där när man ska pröva något nytt-man ser fram emot det så och sen mitt i någonstans så går allt bara åt skogen!!! Då är det sannerligen inte lätt att börja om :)Vi äter massa paj, jag ska prova göra chokladsmulpaj tänkte jag med banan och nötter! Det har jag aldrig sett!!! :D Då passar ditt recept på vaniljvisp bra!Kul och härligt med EGET utan massa konstiga saker i :)Minns ej, men var det du som efterlyste nyttiga, egna tortillas?Hittade ett recept i Eismann systrarnas bok.Hoppas solen lyser på dig!Kram

  5. Vintage Fairy Tales Rebecka: Ja det var tur det, ty lycklig blev jag till slut :).Ampa: Denna smakar lite som den i kyldisken, men fluffigare … och lite godare då den är hemmagjord. Jag var urless efter allt vispande i värmen på söndagen, men jag tror faktiskt att det slutatde bättre som det gjorde då det kan finnas risk att den andra pajen skulle bli lite väl söt. Intalar mig i alla fall det :).Här skiner solen idag, det är dock kyligt och vi väntar massor med regn. Snart är sommaren här på riktigt med sol och salta dopp :).KramSienneis: Inte så lätt inte, affären med dess tårtor och pajer lockar på då vill jag lova :). Jag ska inte ge mig in på så krångliga recept nästa gång. Banan och nötter var något nytt det ja, banansmulpaj med Maryland cookies har jag dock testat och den var helt ok. Så din blir nog bättre än då med mer nötter och kanske lite chokad också?Tror det var Weronica som letade recept, men jag måste givetvis genast bläddra i systrarnas böcker för receptet jag med, Tack :).Det samma önskar jag dig!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *