Baka liten sandkaka

Sandlåda a´la PBNär man är liten är sandlådan da shit – the thing to have. Astrids första var en plast variant, typ en sköldpadda med lock. I den satt hon i timmar och gjorde fina kakor av sand som sedan skulle smakas, en annan skoj lek var att hälla hela sandlådans innehåll på gräsmattan. När den sedan växtes ur så byggdes det en ny av morfar som fylldes med finkorning sand från byggvaruhuset. Även den har det lekts i mången timme. Just nu är det dock områdets stora sandlåda som är mest poppis, dit släpas det prylar och vatten för att göra så mycket geggamojja det bara går. Kläder blir till oigenkännlighet och skorna fulla med sand, Det är livet det för en 6-åring men samtidigt döden för tvättmaskinen :).Astrid har ett parasoll i sin sandlåda för att hålla solen på lite avstånd, men skulle jag bygga en ny idag så skulle jag (ok, morfar) låta mig inspireras av den fina sandlådan från Pottery Barn. För den händige är detta ingen större utmaning tror jag. Raka linjer både på sandlådan och dess tak. Vimplar finns ju att köpa lite var stans nu så pimpningen blir inte heller några problem. En annan idé som jag sparat från en tidning är att göra en sandlåda av en gammal eka. Man gräver ner den lite så den blir stabil, fyller den med sand och sätter en piratflagga i fören. Även här kan man tänka sig en form av soltak.Med lite tur kanske vi bor i ett större hus med riktig trädgård nästa år, då kan sandlåde drömmarna bli sanna både för mamma och dotter. Mamman får skissa och skapa och dottern får gräva hela vägen till Kina :).Bild: Eget collage med bild från potterybarnkids.com.

signature

11 comments

  1. Åh sicken bra idé=) Ja när dom är små behövs det sannerligen lite skugga, här ska vi klura ut den bästa platsen på tomten för det ändamålet innan bygge sätts igång=) Ha en fin dag! Kram M

  2. Åh, Pottery Barn, dem tycker vi om! Synd att de inte skeppar till Sverige bara… Men tack vare deras raka linjer går det ju smidigt att bygga själv! Jag vill ha ett skrivbord i deras stil. Idén med soltak över sandlådan verkar ju toppen! Den ska jag spara till framtiden. =)

  3. Linruz: Kan bli nästa sommar, helt klart :)Det samma önskar jag dig!KramMia: Det är smart att klura innan ja, annars är det lätt att man ångrar sig när solen visar sig skina mest just där i juli :).Det samma!KramIdéverkstan: Jag med :).lillsrumpan: Det finns sätt att köpa PB:s produkter från sverige, men det är grymt dyrt tyvärr. Spara och spana efter liknande skrivbord och sandlåda så ska du se att du snart har liknande varianter hemma hos dig :).

  4. Blogg-Angelica: Mitt tips är något som låter och är färgglatt, inte vad vi mammor uppskattar vanligtvis men de små brukar älska dem :).Hoppas du får lite fler tips!

  5. Monnah: Samma här, älskar PB. Astrid är ju på gränsen i ålder nu, men blir det hus … Ja då blir det sandlåda med tak :).

  6. Så smart! Gillar! Skyddar mot solen och blir ju jättemysigt. Det är toppen med en sandlåda på gården (när man har plats). Min man byggde en riktigt stor för några år sedan. Av vackra stockar. Välanvänd – även av lite äldre kusiner och kompisar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *