Ogräs jag gillar!

Ikea PS MaskrosIgår var en rolig och händelserik dag som avslutades med en förhandstitt på Ikeas nya Ps kollektion som släpps på många varuhus idag. Tror att det var Barkaby som var först ut 1 ferbuari med att ha kollektionen hemma i sitt sortiment, men de butiker som fått vänta slår på stora trumman idag. En del av prylarna har redan sålt slut första svängen och hugade spekulanter får skriva upp sig på en intresselista. Jag hade bara ett mål i sikte igår och det var den ombloggade lampan Maskros. Jag har sett den på bild och på tv, men jag var otroligt nyfiken på hur den ter sig IRL. Detaljer, storlek och ljusspel. Jag föll som en fura, den är otroligt vacker. Alla detaljer är uträknade i minsta detalj och visst är den stor denna lampa, men inte riktigt så stor som jag trodde. Så efter överläggande med maken samt ett outnyttjat presenkort på några hundra brännade i fickan så slog vi till. Var den ska sitta är fortfarande lite oklart, den får bli kvar i lådan tills vi känt av den lite till. Kanske sparas den till det nya boendet som letas eller så kommer den till sin rätt i trappan här hemma. Time will tell.Vi fick med oss en present från visningen igår också, den fina muggen som Maria Vinka designat. Den känns kanske lite tung, men mycket fin även den.Efter att jag tittat och känt på alla prylarna så ger jag kollektionen två tummar upp, Designberättelser utan slut känns helt rätt.Eget collage med bild från ikea.com.

signature

8 comments

 1. Att ha det gott: Kan tänka mig att det blir lite väl mycket när det öppnas nytt för dagen. Ingen brådska att åka och kika, kollektionen lär finnas ett tag till och gobitarna lär finnas även nästa år.

 2. Den är ju bara såå snygg, och jag har den perfekta platsen till den! Var till stora varuhuset för ett tag sen, men då var den ju såklart slutsåld (så lyckos dig som hann lägga vantarna på en). Och nu hittar jag den inte på hemsidan så att jag kan kolla lagersaldo…? Suck. Kanske läge att göra ett nytt besök för att kolla läget.

 3. Snygg! Men hur byter man glödlampa? Är det liksom ett hål undertill, eller kan några frön tas bort, eller…?

 4. Evelina: Lite samma problem här, vet inte riktigt var jag ska ha den. Men den är så fin så jag hade säkert ångrat mig om jag inte köpt den nu när den fanns. Hittar jag inget ställe för den i framtiden så har PS kollektionen visat sig ha ett grymt andra hands värde på Blocket :).

  Maria – SIGNERAT.se: Lyllos dig som vet var den skulle hänga. Tydligen så har den sålt som smör i solsken denna lampa. Den kommer igen men det kommer att ta tid som det tycks. Trycket blev mycket större än väntat på vissa av produkterna, men hoppet lever med nya leveranser som sagt :). Antagligen därför som man inte hittar den på sajten just nu.

  Jessica: Det är lite glesare med blommor under till så där kan man sticka in handen och byta lampan. Inga problem :).

  Skönt Hemma: So it is :)

 5. A wonderful article…. this is just what I needed to read today. Thanks for describing the way you work and how you structure your writing projects. I’ll go read that article now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *