Teknikstrul & Födelsedag

Recap från veckan som gickDenna höst är inte inte min på det tekniska planet, långt ifrån. Det började för ca 2 månader sedan när Astrid tappade min mobil i golvet på Willys, sedan har skrivaren lagt av, min väckarklocka har totalt dött och bloggen kommer och går. Senaste veckan gick den mest, inga bilder ville laddas och det blir ju rätt så kinkigt då med tanke på att denna blogg bygger till 70 % på just bilder. Men likt ett 1 advents-mirakel så laddar den åter bilder och kinkar inte det minsta. Vi ordar inte mer om det, vi hoppas bara att det fortsätter på denna linje. Detta har hänt sedan sist:Onsdag: Hipp hipp hurra för Astrid idag! Japp, äntligen var det dax att fylla 6 år. Födelsedagsbarnet var ledig och röjde runt här hemma med Bästa Kelly hela dagen. Lekandet blandades med besök från nära och kära som kom bärandes på paket i utbyte mot tårta. Dagens stora hit, ett stycke bilbana från morfar. Den kör hon om och om igen, helst iförd prinsessklänning i silver :).Torsdag: Jobbar hela dagen med provjobb inför ett uppdrag som startar nästa år. Uppdaterar bloggen cirkus 300 gånger, äter skumtomtar & lyssnar på Mix Megapol. Astrid har namnsdag.Fredag: Fortfarande ingen blogg … Organiserar om i tvättstugan, var sak på sin plats. I alla fall för nu. Tittar på Idol, blir ledsen när Alice ser som bortkommen ut. Som att hon inte vill vara där längre. Kom igen Alice, vi hejar på dig! Till middag blev det kotlettrad med brysselkål som tillbehör, under hela middagen pratar vi om huruvida brysselkål är gott eller inte. Idag är det måndag och svaret på frågan är fortfarande obesvarad. Det är hatkärlek helt klart ;).Lördag: Lyssnar på Äntligen Helg med Breitholtz & Berg i vanlig ordning, främst för att höra vilken “Vita stenen” utmaning som Berg ska få denna vecka. Bakar världens bästa sockerkaka till M+T samt gudsonen som kommer på besök. Tittar på Stjärnor på is för att se om Berg blinkar (utmaningen), men ser det inte. Var det någon som såg, gjorde hon det? Ja och så hejar vi på Markus, kom igen nu nästa vecka!Söndag: Spanar in ett hus som känns lite halv intressant, tittar på Tingeling (den är så fin) och pratar med Weronica om årets julkalender. Fastnar i diskussionen huruvida Gömda & Asyl till stor del är påhittade. Liza Marklund lär få det hett om öronen denna vecka när hon ska förklara alla dessa turer som läggs fram i den nya boken som släpptes idag. Själv är jag kluven i frågan.Det var nog alles det!Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

7 comments

  1. Hurra! Du är tillbaka i cyberrymden! Är mammaledig och kollar bloggen ofta. Har saknat dig! Fortsätt med bloggandet! Kram

  2. Hallojsan Helena!Välkommen tillbaka från din ofrivilliga paus! Min paus har varit lång och inte helt ofrivillig. Inspirationen och inte minst tiden tryter ibland.Härlig kortversion av din vecka (nästan sju dagar). Gillar din torsdag innehållande bl.a. skumtomtar och Mix Megapol – måste väl ha varit helmysigt?Vad spännande med er julkalender! Skall helt klart titta in här varje dag ända fram till jul.Ha en fin fortsättning på veckan!Peter :PP.S. Brysselkål kan helt klart vara god om den är rätt tillagad och inte minst av god kvalité från början – smakmässigt alltså. Om brysselkålen är dålig i kyldisken, så kan den i princip inte bli god i pannan/kastrullen.

  3. Välkommen tillbaka & Grattis Astrid i efterskott…hipp hipp hurra!Gömda & Asyldebatten? Vad har jag missat… Vart kan man läsa mer om detta?Hälsa familjen från oss i Bomhus./Kram

  4. Hej!Välkommen tillbaka! Ja se teknikens under…Får man önska sig ett collage med julklappstips? Det behöver alla i dessa tider!Kanske till en 6-årig tjej och en äldre morfar? Vad var det för slags bilbana Astrid fick? Det är lustigt för mig 5-åring (snart 6) önskar sig en sådan i julklapp!Ser fram emot nästa inlägg!Ha’ det, önskar en trogen läsare!

  5. Tänk, den här Gömda-grejen hade jag helt missat men nu blev jag förstås också ordentligt fast när jag började läsa. Jag som älskade Gömda när den kom. sträckläste den och rekommenderade den till alla jag kände. Tyvärr tycker jag böckerna blivit sämre och sämre för varje gång och man har mer och mer fått känslan att Mia inte riktigt är den hon utgav sig för att vara från början och att det mycket handlar om att mjölka pengar ur ett lyckat koncept. Blev på något sätt inte heller fövånad av det som kom fram i den här nya boken. Det här med Mias slutbetyg osv, tycker alltid det på något sätt har rimmat illa att hon skulle haft 4,8 i slutbetyg och tackat nej till en läkar utbildning för att hon inte ville flytta. Och hur skulle hon ha kunnat komma in på en läkarlinje om han var gymnasieekonom, det krävs ju Natur eller Teknisk för det. Och sedan det här med att “Anders” egentligen är chilenare, det förklarar ju också en del. Tyckte det var märkligt i boken “Mias hemlighet” då Emma får veta att Anders inte är hennes far vilket hon inte tidigare misstänkt. Om hon nu är så mörk som det beskrivs i böckerna och Anders är så ljus, hur hade hon då inte kunnat misstänka något?Bla bla bla, ja ja, Gömda är ju bra ändå och den tjänar ju sitt syfte även om den kanske inte direkt är en helt “sann” historia.

  6. Anna – Clara: Japp då var man tillbaka igen, men snabbt tog andra göromål plats. December är en månad då man vill hinna med precis allt och så liiiite till. Men så fort jag får en liten stund över så kommer jag att blogga. Övriga dagar blir det bara adventskalender. Så snart det blir januari så är allt som vanligt igen :)KramHallojsan Peter!Jo så blir det ibland, man tömmer sitt inspirativa arkiv och måste ladda om. Mycket trevligt att du kikar förbi här i alla fall:).Skumtomtar är det bästa jag vet, men jag måste börja lägga band på mig där. Man vill ju gilla dem över jul också. Mix megapol är mitt val trots att vi har två Gävlebor i grannkanalen. Inte mycket som slår Adam & Grys charm om mornarna inte.Ang brysselkålen så har jag eftersom detta svar kom så sent hunnit äta en laddning till och ja det är precis som du säger. Är den fin i start, ja då fungerar den hela vägen. Denna gång stekte vi dem i smör och avslutade med lite farinsocker och blandade med stekt bacon. Så roligt att du håller koll på kalendern, det är där jag hålls när jag inte är här :)En riktigt mysig andra advent önskar jag dig!HelenaMikaela: Sannerligen och det trappas bara upp … Riktigt otäckt!Petra: Kram & Tack från oss!Irmelin: Absolut får man önska sig ett collage, jag ska se vad jag kan hitta :).Astrid fick en bilbana där bilarna kör själva, inte riktigt vad morfar tänkt sig men jag tror att det var bra. Det är Rooooorrriiiii, han bilen från Bompa. Den kör och kan prata, en klar hit :)Tack så mycket för att du läser!KramPia: Ja, det var ju samma här jag köpte hela storyn med hull och hår. Man ska vara kritisk det vet man ju sedan barnsben, men denna gång så drogs jag med. Alla detaljer som nu kommer fram erkänner jag att jag inte reagerat på innan, men nu när jag hör det då börjar man ju fundera. Nu står ju ord emot ord här och det är svårt att avgöra vad som är sant och inte i denna soppa. Men något som är sant är att det stod i första boken att detta är berättelsen om Mia och att den var sann. Och så långt kan vi väl gå som att anse att så tycks inte vara fallet …Sen har jag lite problem med boken om hennes dotter, den tänker jag inte läsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *